manoATRADIMAS: Novo Amor

Novo Amor“ („nauja meilė“ galisų kalba) yra vieno žmogaus projektas. Ali Lacey yra kilęs iš Velso, UK. Užaugęs tarp miškų, vandenyno ir kalnuotų pievų atlikėjas puikiai išmoko „įgarsinti“ savo aplinką. Jo skambesyje vyraujanti melancholija ir romaus, susimąsčiusio žvilgsnio į tolį nuotaika stipriai primena „Bon Iver“, James Vincent McMorrow kuriamą emociją.

Novo Amor“ savajį kelią muzikoje pradėjo nuo eksperimantavimo garsais ir instrumentais gana atsitiktinai. „Ankstyvoje jaunystėje lankiau muzikinės technikos kursus, vėliau vis eksperimentuodavau su įvairiais objektais, skleidžiančiais garsus ir vis mąstydavau, kur galėčiau tai pritaikyti. Prisimenu, kartą „Ebay“ įsigijau žaislinį pianiną, jį išardžiau, išėmiau visus 12 strypų, kurie skleidė garsus, ir juos prijungiau prie gitaros. Tai suteikė visai kitą, savotišką kinematografinį skambesį,“ – prisiminimais apie pradžią viename interviu dalinosi Ali Lacey.

Būtent eksperimentų dėka 2012-aisiais ir gimė atlikėjo pirmasis EP „Drift“, kurį „Novo Amor“ sukūrė vienas kambaryje su įvairiais instrumentais ir atsitiktiniais objektais. Per 2 mėnesius susiformavo 7 kūriniai. „Tuomet negalvojau apie tai, kad dauguma mano eksperimentinių garsų buvo vienkartiniai ir nebeatkartojami. Jeigu šiandien reikėtų atkurti visą debiutinį EP, to padaryti nebepavyktų, daug kas užgimė laimingo atsitiktinumo dėka,“ – pasakoja Ali Lacey.

Šiai dienai atlikėjas turi 3 EP, bendradarbiauja su norvegų įrašų kompanija „Briliance Records“, toliau eksperimentuoja su garsais, ruošiasi debiutiniam studijiniam albumui, turuoja po UK bei Vokietiją, yra įrašęs garso takelį bičiulio kurtam filmui ir daug bendradarbiauja su tautiečiu Ed Tullet.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *