manoATRADIMAS: Declan McKenna

Paleisti 2016-tujų negalime, kol nepristatėme Jums dar vieno vardo – Declan McKenna. Apie šį neįtikėtinai jauną (pilnametystės Declan sulaukė tik prieš 5 dienas) ir išskirtinai talentingą britų atlikėją sužinojome iš „BBC Sounds of 2017“, o išgirdę iškart supratome – vaikis eis toli, norime žingsniuoti toje kelionėje drauge su juo.

„Pirmąsias dainas pradėjau kurti būdamas penkerių ar šešerių. Savaime suprantama, jos buvo absurdiškos, tačiau nesustojau ir prieš keletą metų pats nustebau, jog mano dainos tampa nebe tokios jau ir blogos“, – apie pradžią šypsodamasis pasakoja Declan. „Kuriu šiek tiek sarkastiškai rimtomis temomis, bet visuomet per lengvumo filtrą, neįpareigojantį ritmą, nepamirštu džiaugtis gyvenimu. Tiesą sakant, tuo mane visuomet žavėjo „The Beatles“ – jie apie rimtus, svarbius dalykus dainavo be įtampos ar skausmingos dramos“.

„Sena siela jauname kūne“ – tokią etiketę muzikos kritikai bando lipdyti Declan, tačiau pats jaunuolis vėl šypsosi. „Aš visgi dar gerokai jaunas. Nesijaučiu subrendęs. Manau, kad dauguma tiesiog neįvertina šiuolaikinio jaunimo ir tai, jog mano karta, jeigu kažkuo domisi, tai daro tikrai nuoširdžiai. Jaunimas žino muzikos istoriją, seka politiką, turi savo nuomonę“. – samprotauja McKenna.– „Juokinga, tačiau viename koncerte JAV, kur koncertavau drauge su „Warpaint“, Graham Nash ir Norah Jones, įėjimas į klubą buvo tik nuo 21-erių. Teoriškai buvau per jaunas, kad patekčiau į savo paties koncertą“.

Įprasta, kad naujam atlikėjui, vos užlipusiam ant scenos, pradžia būna sunki, o sėkmingą pirmąjį etapą vainikuoja sutartis su įrašu kompanija, kuri surizikuoja juo patikėti. Declan McKenna atveju viskas einasi kaip per sviestą – praėjusiais metais atlikėjas laimėjo „Glastonbury“ festivalio „Kylantys talentai“ konkursą, o po debiutinio singlo „Brazil“ pasirodymo, jaunuolį užpuolė teisininkai, vadybininkai ir įrašų kompanijos. Po ilgų svarstymų atlikėjas nusprendė likti su „Columbia Records“, kuri dirba su Adele, Bob Dylan, Jack White ir begalę kitų. Declan nieko nelaukęs kibo į darbus – jau įrašinėja debiutinį albumą darbiniu pavadinimu „What Do You Think Of A New Car“, kurio dabar jau galime laukti visi drauge.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *