Geriausios nacionalinės Eurovizijos atrankos dainos pagal manoMUZIKA.lt

Eurovizija

Eurvizija

Eurovizijos dainų konkursas portalui manoMUZIKA.lt niekada nebuvo tas renginys, kurį įtrauktume į savo geriausių renginių dvidešimtuką. Tačiau nepaisant to, kad nors ir nesame Eurovizijos fanai, norime to ar ne, smalsumo vardan stengiamės bent jau pamatyti kas, kaip, su kuo ir apie ką ten valgoma.

Todėl šįkart į nacionalinį Eurovizijos atrankos konkursą nusprendėme pažiūrėti atidžiau. Taip redakcijoje susėdę pasiėmėme pieštukus ir žymėjomės sau labiausiai patinkančius kūrinius (o reikia pripažinti, šiemet jų būta tikrai labai gražių). Galiausiai susumavome rezultatus ir gavome savo laimėtojus.

Taigi, manoMUZIKA pateikia savo favoritus iš nacionalinės Eurovizijos atrankos. Jūsų dėmesiui – 8 mums labiausiai patikę kūriniai (atitinkamai nuo 8 iki 1-osios vietos).

8 vieta: Henry & Tommy Modric – Neverpart

Kad muzikantas Tomas Sinickis manoMUZIKOS autorių gretose turi nemažai simpatijų – seniai visiems žinoma paslaptis. Be muzikos egzistuoja dar ir sveika ironija ir sarkazmas – viso to atlikėjas turi su kaupu. Kūrinys „Neverpart” tai tik dar labiau pagrindžia. Netikėtas skambesys ir amplua, kuriame Tomo nesame matę – neliko nepastebėtas ir manoMUZIKOS.

 

7 vieta. Jurgis Did ir Erica Jennings – Sing

Abu atlikėjai puikiai pažįstami Lietuvos publikai. Abu atlikėjai jau ragavo ir Eurovizijos patirties. Todėl kai toks šeimyninis duetas sukuria bendrą dainą – blogai būti negali. „Sing” – kabina ir priverčia ne tik linguoti į taktą, bet ir niūniuoti kartu.

 

6 vieta. Saulės Kliošas – Laiko mašina

„Saulės Kliošą”, jo kolektyvą ir pagrindinę atlikėją Justę mylime nuo neatmenamų laikų. Žavimės ne tik jų profesionalumu, bet ir kūrybingumu. Jų daina – dar vienas įrodymas kodėl. Graži, moderni, skambi ir ypatingai žavi „Laiko mašina” buvo vienas iš tų kūrinių, kurie šių metų nacionalinę Eurovizijos atranką pavertė žavia.

 

5 vieta. Monika Marija – Light On

Labai mylime „Florence + the Machine” ir Vaults. Jaunoji Lietuvos žvaigždutė Monika Marija įkūnijo ir tuos, ir tuos. Graži daina, puikus vokalas ir tikrai miela širdžiai (ir ausiai) muzika.

 

4 vieta. Migloko – Rožės

Migloko yra ta atlikėja, kurios kūrybą sekame ir mylime nuo pat pirmųjų jos žingsnių Lietuvos muzikos scenoje. Kūrinys, su kuriuo ji nusprendė dalyvauti Eurovizijoje – geriausias įrodymas kodėl.  Taip, po pasirodymo pusfinalyje savo socialinėje paskyroje facebooke Migloko pažėrė priekaištų transliacijos prodiuseriui, tačiau kad ir kas bebūtų – mums šis kūrinys „susiklausė” tiesiog pasakiškai.

3 vieta. Cheri – Again

Cheri atsiradimu Lietuviškos muzikos padantgėje džiaugėmes ne kartą. Gražus ir kokybiškas pop/R&B stiliaus darbas „Again” šį mūsų džiaugsmą sustiprina dar labiau. Kuo toliau, tuo labiau laukiame naujienų iš šios atlikėjos, todėl (tikrąja to žodžio prasme) mėgaujamės kiekvienu garsu iš šios atlikėjos stovyklos

2 vieta. Jurijus – Run With the Lions

Jurijus laikomas vienu pagrindinių favoritų atstovauti Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse Izraelyje. Drauge su Vaidu ir Monika dainavęs Vienoje (Eurovizijos finale) jis jau žino, ką reiškia didžioji šio konkurso scena. „Run With the Lions” – kūrinys, įtinkantis, ko gero didžiajai daliai žmonių. Graži, kokybiška ir pagal visus pop kanonus sukalta daina yra vienas iš tų kūrinių, kuriuos norisi niūniuoti ir niūniuoti.

1 vieta. Lukas Bartaška – River of Hopes

Lukas Bartaška – kol kas mūsų padangėje tikrai ne itin gerai pažįstamas atlikėjas. Tačiau jo „eurovizinis” kūrinys – geriausias įrodymas, kad ne vardai, o žmonės kuria muziką. Gregory Porteriška muzika su Guy Garvey’išku  vokalu gal ir neužkariavo masių, bet bent jau švelnios muzikos mylėtojų gretose buvo išgirsta, pajausta ir pamilta. Ne išimtis ir manoMUZIKA. Daugiau kaip pusė mūsų portalo autorių šiam kūriniui skyrė aukščiausią įvertinimą. Dabar belieka sulaukti Luko albumo ir koncertų, kurie leis įsitikinti, kad jo muzikai užgimusi mūsų meilė nebuvo atsitiktinumas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *