Vaida Žūsinaitė – apie Andrea Bocelli, lietuvišką hip-hopą ir muziką treniruočių metu

vaida zusinaite 2

Vaida Žūsinaitė (asm. archyvo nuotrauka)

 

Bėgiojate?

Jeigu dar ne, bet labai norėtumėte pradėti sportuoti – Vaida Žūsinaitė Jums tikrai patars, kaip tai daryti teisingai, nepersistengiant ir nepakenkiant savo sveikatai!

Vaida – lengvaatletė, ilgų bei vidutinių nuotolių bėgikė, daugkartinė Lietuvos čempionė ir trenerė. Iš pirmo žvilgsnio ši kukli, žaviai besišypsanti mergina atrodo lengva ir trapi, tačiau vidinės ramybės ir ištvermės Vaidai galėtų pavydėti daugelis. Iš Alytaus kilusi mergina profesionalios sportininkės karjerą pradėjo būdama 17 metų. Pradėjo nuo trumpesnių distancijų – 1000 m., 1500 m., ar 3000 m. bėgimo su kliūtimis rungčių – tačiau nuo pat pradžių jos tiksluose buvo ilgos distancijos ir, žinoma, jų „karalius“ maratonas. 2014 metais Vaida įveikė pirmąjį savo karjeros maratoną, o štai jau 2016-aisiais Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių maratono finišo liniją ji kirto 38-ta!

Tačiau, anot pačios Vaidos, ne medaliai matuoja žmogaus gyvenimą. Didžiausias gyvenimo pasiekimas Vaidos laukia jau visai netrukus. Šį rudenį mergina ant rankų sūpuos savo ir vyro baidarininko Ričardo Nekriošiaus pirmagimį. Todėl šiandien maratonininkė niekur neskuba – dirba pardavimų vadybininke, užsiima tapyba, gyvena maloniu laukimu, bet neapleidžia ir lengvų treniruočių.

O kokį vaidmenį olimpietės maratonininkės gyvenime užima muzika? Tuoj sužinosime…

 

Vaida, koks yra Tavo pirmas muzikinis prisiminimas?

Teko ilgai pagalvoti, kol prisiminiau dainą, kuri ryškiau įsirėžusi į mano atmintį. Tai yra a.a. Rolando Janavičiaus atliekama “Sudie Elyza”. Tuo metu jis dainavo su grupe „Rondo“ ir mano draugo tėvai buvo šios grupės gerbėjai. Ten ir išgirdau šią dainą, kuri man dabar kelia kažkokius sentimentus 🙂 

 

Kas buvo pats pirmas atlikėjas arba grupė, kuri Tau nuoširdžiai patiko?

Negaliu vadinti savęs muzika itin besidominčiu žmogumi. Taip buvo nuo mažens, tačiau turėjau keletą atlikėjų ir grupių, kurios man patiko. Pirmoji buvo Britney Spears! Pamenu net rinkau jos iškarpas iš žurnalų. Bet tikriausiai man labiau patiko rinkti iškarpas, negu pačios atlikėjos dainos. Dar, pamenu, patiko „Westlife“, „HIM“, „Green Day“.

Kaip šiandien klausai muzikos?

Tiesą sakant šiuo metu muzikos klausau pakankamai retai. Esu taip užsiėmusi, kad ramiai pasiklausyti mėgstamos muzikos neberandu laiko. Daugiausiai muzikos klausau važiuodama į darbą ir iš darbo. Taip pat nueinu į norimus koncertus. Kai turiu laiko tvarkydama namus arba skaitydama knygą mėgstamą muziką įsijungiu kaip foną.

Ar klausai muzikos treniruočių metu?

Buvo periodas, kai apie muzikos klausymą treniruočių metu net nepagalvodavau. Vėliau pasikeitė mano rungtis, pradėjau bėgioti maratonus… Ruošiantis maratonui kartais treniruotėse bėgu ilgiau negu 2 valandas, todėl palaipsniui mano treniruotėse atsirado ir muzika. Bėgiodama dažniausiai klausausi dainuojamosios poezijos. Man labai patinka analizuoti tekstus. Bėgimas plius tokia muzika man yra lyg meditacija. Bėgimo metu negalėčiau klausytis trankios muzikos, nes tai mane blaškytų, o gal net ir erzintų. Bėgdama noriu jaustis rami.

Kokia daina Tave geriausiai paruošia varžybų startui?

Prieš varžybas labai retai su savimi pasiimu ausinuką. Tačiau pamenu prieš vienas varžybas, kai pagerinau Lietuvos 1500 metrų su kliūtimis rekordą klausiausi Gyčio Paškevičiaus „Mano kraštas“. Ši daina mane įkvepia stengtis ir atiduoti visą save.

 

Kokia daina yra Tavo pergalės melodija?

Tikriausiai, kaip ir daugelio, grupės „Queen“ kūrinys “We are the Champions”!

Koks CD šiuo metu yra Tavo automobilio grotuve?

Šis:

Koks koncertas Tau paliko didžiausią įspūdį?

Labiausiai patiko Andrea Bocelli koncertai, kuriuose buvau du kartus. Manau galiu sakyti, kad jis šiuo metu yra mano mėgstamiausias atlikėjas.

Jeigu turėtum vienintelę galimybę apsilankyti bet kokiame koncerte – kieno?

Norėčiau nukeliauti į praeitį ir apsilankyti „Queen“ koncerte 🙂

Jeigu turėtum galimybę išgerti arbatos su vienu žmogumi iš muzikos industrijos, kas tai būtų?

Andrea Bocelli, be abejonės.

Ar sugebi atsiriboti nuo asmenybės, jeigu Tau labai patinkančią muziką atlieka bjauraus būdo arba reputacijos atlikėjas?

Nesugebu! Jeigu žmogus man nepatinka ar jo poelgiai man nepriimtini – negaliu klausytis jo muzikos. Nors suprantu, kad balsas gražus, bet tiesiog jis man asocijuojasi su blogais dalykais.

Kokios muzikos nuoširdžiai negali pakęsti?

Šiuolaikinio lietuviško hip-hopo. Ir čia kalbu ne apie „G&G Sindikatą“, bet apie tuos, kurie neva jaučiasi geresni.

Kokią vieną vienintelę dainą pashare‘intum savo Facebooke? Sąlyga – tai visuomet liks vienintelė pashare‘inta daina Tavo gyvenime.

Šią!

Koks kūrinys Tau kelia didžiausius sentimentus?

Būtent „Jei ne auksinės vasaros“. Ši daina mane ramina ir kelia kažkokius virpuliukus viduje.  Tikriausiai dėl to kad esu Lietuvos patriotė ir ši daina man daug reiškia.

Jei būtum ne profesionali sportininke, o profesionali muzikantė, kokiu instrumentu grotum ir kodėl?

Manau, kad smuiku, bet net nežinau kodėl! 🙂

Jeigu galėtum vienai dienai tapti bet kuriuo pasaulio atlikėju – kuo taptum?

Niekada apie tai nesusimąsčiau, todėl tai yra gana sudėtingas klausimas man. Bėgant metams supratau, kad nesu tas žmogus, kuriam reikia dėmesio, todėl net sunku save įsivaizduoti ant scenos. Tikriausiai tapčiau vienu iš savo mėgstamų atlikėjų ir atlikčiau kažkokią ramią baladę. Bet tiksliai negaliu pasakyti nei atlikėjo nei dainos…

„The Beatles“ ar „The Rolling Stones“?

„The Beatles“ 🙂

Kokia muzika turėtų skambėti per Tavo laidotuves?

Lietuviška dainuojamoji poezija.

Kas, Tavo manymu, yra didžiausias blogis Lietuvos muzikos padangėje?

Puikybė ir nepagarba kitiems. Dažnai tai pasireiškia muzikiniuose apdovanojimuose, kai žmonės, nelaimėję vienos ar kitos nominacijos, pradeda žeminti tuos, kurie laimėjo, nes jiems atrodo kad jie vis tiek yra geresni.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *