Švieži garsai ir atradimai iš „NOVUS’20”

Novus

Novus

Naują ir šviežią muziką mėgstantiems melomanams keletas manoMUZIKA.lt atradimų iš birželio pabaigoje startavusio jau penktojo muzikos inkubatoriaus Novus’20. Visą liepą vyko konkurso atrankos etapai, kuriuose galima buvo išgirsti ne vieną tikrai įdomų jauną kūrėją ar grupę.

Kviečiame atrasti savo favoritų, palaikyti juos muzikos inkubatoriaus Novus’20 ir GARAŽAS‘20“ konkursuose rugpjūtį – rugsėjį ir, žinoma, apsilankyti jų koncertuose.

Pradėčiau nuo dviejų jaunų alternatyvios muzikos grupių, kurias būtina išgirsti ir atrasti melomanams:

Tai jauni moksleiviai iš Šakių „MĖLYNA“, kurie dalyvauja ir „GARAŽAS‘20“ konkurse. Labai talentinga jauna grupė, kurią tiesiog reikia pasekti socialiniuose tinkluose (čia) ir išgirsti:

Privalu išgirsti ir grupę „Dargana“  tiek gyvai, tiek youtube ir Spotify platformoje:

Jauna kūrėja iš Klaipėdos „INGAJA“ jungia melancholiškus, tamsius ambient garsus ir švelnų akustinį roką, užliūliuoja, panardina giliau į save ir nukelia prie jūros. Paklausykite paskutiniojo „INGAJA“ singlo:

Sekti socialiniuose tinkluose (čia) ir atraskite daugiau jos kūrybos Spotify platformoje:

Vilniečių indie rock ketvertas „indieca“ , apie kurių kūrybą manoMUZIKA.lt jau truputį rašė (čia), tad lieka tik klausyti:

Taip pat dėmesio verti jazz‘inį vaibą skleidę kolektyvai. Vienas jų – „Chalat Jazz“. Chalatais apsivilkę vyrukai ne tik puikiai džiazuoja ant scenos, bet pasirodymą paverčia įdomiu performancu :

daugiau galite išgirsti čia ir pasekti socialiniuose tinkluose (čia)

Kiti būtų jazz‘ą ir rap‘ą maišantis ketvertas SynthEtika kuriuos galite pasekti socialiniuose tinkluose (čia) ir vieną iš kūrinių galite išgirsti čia:

Arba išvysti jų visą pasirodymą konkurso pusfinalyje (čia).

Instrumentinės muziko gerbėjams verta išgirsti „Fused Trio“. Saksofono, boso ir būgnų trio sunku apibrėžti vienu stiliumi – o patys rašo nuo free-jazz’o iki drum n bass’o ar stoner bosanovos – bet tikrai įdomu klausyti. Dar spotify platformoje nėra, bet galite „Fused Trio“ pasekti soc tinkluose (čia) ir išgirsti jų gyvą pasirodymą:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *