Išsiskyrė elektroninės muzikos duetas „Daft Punk”

Vakar buvo paskelbtos liūdnos žinios. Tokios liūdnos, kad jos mikliai apskriejo visą pasaulį.

Beveik tris dešimtmečius gyvavęs prancūzų elektroninės muzikos duetas „Daft Punk” išsiskyrė. Dueto nariai Thomas Bangalter ir Guy-Manuel de Homem-Christo suka skirtingais keliais. Tai vakar patvirtino ilgametė grupės publicistė Kathryn Frazier.

„Daft Punk”

Grupės nariai nepateikė jokios savo išsiskyrimo priežasties, tik pasidalino daugiau klausimų nei atsakymų suteikiančia beveik aštuonių minučių ilgio ištrauka iš savo 2006-ųjų metų filmo „Electroma”. Ištrauka pavadinta „Epilogue”.

Sunku įsivaizduoti elektroninės muzikos istoriją be „Daft Punk”. Susikūręs Paržiuje 1993-aisiais įtakingasis duetas vaidino be galo didelį vaidmenį French house stiliaus muzikos raidoje. Ir jei 1997-aisiais kūrinys „Around the World” užkariavo Europą, tai 2001-ųjų hitas „One More Time” iš antrojo albumo „Discovery” užkariavo visą pasaulį. Tai, galima teigti, buvo tik pradžia. Po dvidešimties karjeros metų ir tikrai ne vieno rimto pareiškimo „Daft Punk” šovė dar vieną įspūdingą šūvį su daina „Get Lucky”. Dainoje vokalo partiją atliko Pharrell Williams, o gitaros partiją – Nile Rogers. Albumas „Random Access Memories” jiems atnešė net tris Grammy apdovanojimus, tarp jų ir „Metų albumo” kategorijoje.

„Daft Punk” duetą garsino ne tik jų muzika. Veidus po įvairiomis kaukėmis, o vėliau – po robotų šalmais slepiantys ir tokiu būdu mistinį vizualinį identitetą kuriantys muzikantai padarė įtaką ne vienai įvairiu žanrų atlikėjų kartai. O apie jų retus, tačiau be galo įspūdingus gyvus pasirodymus dar ilgai sklandys įvairios legendos.

Daft Punk „Around the World”

Daft Punk „One More Time”

Daft Punk „Get Lucky”

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *