Neįtikėtina muzikinė kelionė su nauju Hayden Calnin albumu „What It Means to Be Human”

Nepaisant to, kad Australijos atlikėjo Haydeno Calnin vardas didžiajai Europos daliai nesako turbūt nieko, manoMUZIKOJE šis muzikantas nėra toks jau retas svečias. Pirmą kartą apie jį parašėme dar 2013-ųjų lapkritį pristatydami jo nuostabią baladę „Coward”.

Nuo „Coward” pasirodymo praėjo 8 metai – pakankamas laikas subręsti ir išskleisti sparnus. Ir visgi, kad atlikėjas turi milžinišką potencialą matėsi jau tada, tačiau, kad tie muzikiniai sparnai bus tokie galingi, muzikalūs, brandūs ir švelnūs, mes negalėjome susapnuoti net pačiame gražiausiame sapne.

Prieš porą savaičių į dienos šviesą Hayden Calnin paleido savo albumą “What It Means To Be Human” – plokštelę, pilną liūdesio, šviesos, įkvėpimo ir meilės. Sunku patikėti, kad 31-erių metų australas per ketverius metus sukūrė tokį gilų, muzikalų, emocionalų ir sykiu ramybės pilną darbą, kuriame – nė vienos prastos dainos.

Matosi ir jaučiasi, kad jam didelę įtaką darė Bon Iver(ypač jų albumai “Bon Iver” ir “22, A Million”), Jamesas Blake’as ir kiti panašaus kalibro atlikėjai). Tačiau gera įtaka niekada negali būti vertinama neigiamai, ar ne?

„What It Means To Be Human” – vienas nuostabesnių pastarojo meto pop/ indie folk darbų, kuris, bent jau kol kas prasprūsta pro didžiausių muzikos leidėjų (o tuo pačiu ir žiniasklaidos kanalų) akis. Ir visgi, akivaizdu, kad tai tik laiko klausimas, nes tai, ką pasauliui dovanoja Hayden Calnin, yra neįtikėtina.

Nuostabi muzika, pasakiški muzikiniai piešiniai, fantastiškos aranžuotės, gražūs (nebanalūs) tekstai – visa tai galima rasti “What It Means To Be Human”.

Šis albumas – tai įrašas, kurio nepaklausysite paprastai – kaip foninės muzikos darbe ar ausinuke lėkdami į susitikimą. Jam reikia ramybės, dėmesio ir bent jau šiek tiek susikaupimo. Bet, po velniais, tai yra taip gražu, kad net sunku apsakyti…

Jeigu gyvenime egzistuoja terminas “muzikos grožis”, tai šis Hayden Calnin albumas yra geriausia šio termino iliustracija.

Labai rekomenduojame išgirsti ir jums.

Albumo viršelis

Komentaras apie “Neįtikėtina muzikinė kelionė su nauju Hayden Calnin albumu „What It Means to Be Human”

  1. Karolina says:

    grožis mane supa visur, tiek aplinka, tiek garsai, nuostabi muzika, tiek ir pati stengiuosi neatsilikti nuo tos aplinkos ir save gražinti.. https://www.urbanearthlovers.com/collections/dekoratyvine-kosmetika

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *