Ypatinga Andriaus Mamontovo naujojo albumo “Paleisk” perklausa: “Kūrybai reikia ramybės”

Antradienio vakarą (rugsėjo 14 d.) menų fabrike “LOFTAS” susirinkęs itin nedidelis būrys Andriaus Mamontovo draugų ir gerbėjų turėjo progą pirmieji išgirsti naująjį Andriaus albumą. Uždaroje perklausoje susirinkusiems klausytojams atlikėjas atviravo apie albumo kūrimo procesą ir dėkojo prie įrašų ir viršelio dizaino prisidėjusiems žmonėms. 

Andriaus Mamontovo albumo „Paleisk” perklausos akimirka. Nuotrauka Gabrieliaus Jauniškio. Publikuota LRT.lt

“Perklausos yra tokie labai keisti renginiai. Su bičiuliais kalbėjome, kad šįkart aplinka labai savotiška. Pastačius čia porą vainikų ir paleidus gedulingą muziką keista būtų nuotaika”, renginio pradžioje juokėsi atlikėjas. Anot jo, muzikos klausant ne vienam, o vienoje erdvėje drauge su kitais ji suskamba kitaip, todėl tokios perklausos būna įdomios ne tik klausytojams, bet ir atlikėjams.

Andriaus Mamontovo albumo „Paleisk” perklausos akimirka. Nuotrauka Gabrieliaus Jauniškio. Publikuota LRT.lt

Jau 21-asis solinis grupės „Foje“ lyderio albumas pavadinimu “Paleisk” pasirodys šį penktadienį, rugsėjo 17 dieną. Albume rasite ne tik jau gerai žinomus singlus “Hiperbolė” bei titulinį albumo kūrinį “Paleisk”, bet ir dar aštuonias, visiškai naujas dainas. Viena jų skirta Andriaus gimtajam ir mylimam miestui Vilniui! Didžąją dalį albumo muzikos atlikėjas įrašė vienas, tačiau būgnų partijas dainoms „Paleisk“ ir „Ar girdi mane?“ įrašė jo sūnus Andrius, šiuo metu gyvenantis ir muzikuojantis Berlyne.

Visas naujas albumas buvo sukurtas ir įrašytas koronaviruso pandemijos metu. “Šis albumas pasirodo praėjus metams po mano paskutiniojo albumo. 2020-aisiais mūsų gyvenimas tarsi sustojo. Nereikėjo su niekuo susitikti, koncertuoti, keliauti. Užsidarius namuose atsirado daug daugiau laiko galvoti apie naujas dainas, eksperimentuoti su jų instrumentuotėmis, rašyti tekstus. Man tai buvo puikus laikas kurti, nes kūrybai reikia ramybės. Daug dirbau prie šių dainų. Natūralu, kad albume atsispindi nuotaikos, kuriomis ilgą laiką gyvenome”, kalbėjo atlikėjas.

Andriaus Mamontovo albumo „Paleisk” perklausos akimirka. Nuotrauka Gabrieliaus Jauniškio. Publikuota LRT.lt

Paklaustas ar šį albumą lydės naujuosius kūrinius pristatantis koncertinis turas, Andrius neslėpė nuogastavimo. “Šiuo metu rengti didelius koncertinius turus yra kiek neatsakinga. Bijau, kad sugalvojus kažką grand ir įdomaus teks nusivilti, jei netikėtai planai bus sujaukti. Koncertai – organiškas dalykas. Nukelti jų neįmanoma. Nukėlus koncertus dingsta entuziazmas, krinta nuotaika. Pasikeičia jausmas, kuriuo gyvendamas sugalvojai vieną ar kitą koncerto detalę ir vėliau tai nebeatrodo gerai”, sakė atlikėjas. Nepaisant to jis neatmeta galimybės surengti kelis nedidelius, akustinius koncertus ir patikrinti naująsias dainas tokiu intymesniu būdu.

Grupės „Foje“ lyderis sakė, jog naujasis albumas rugsėjo 17 d. pasieks ne tik muzikos transliacijos platformas, bet bus išleistas ir kompaktinio disko pavidalu. Vinilinių plokštelių kolekcionieriai itin riboto tiražo plokštelės sulauks prieš pat Kalėdas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *