manoATRADIMAS: Bjéar

Kai muzika suranda mus. Tokiais žodžiais būtų galima pradėti pažintį su šiuo nuostabiu australijos atlikėju – „Bjéar”.

Tai nėra labai naujas vardas muzikos padangėje, nes pirmasis jo singlas „Firefall” pasirodė dar 2016 metais. Kažkas tarp Sufjan Stevens, „Bon Iver”, „The National”. Ne veltui paminėti šie vardai. Būtent iš jų multiinstrumentalistas iš Adelaidės Brae McKee ir semiasi įkvėpimo.

Klausant jo muzikos sunku patikėti, kad ši muzika kilusi ne iš šaltosios Islandijos, o iš saulėtos Australijos.

Debiutinis atlikėjo albumas pavadinimu „Bjear” pasirodė 2017 metais. Pažintį su šiuo įrašu būtų galima pradėti nuo dainos „Hymn”. Atlikėjo teigimu: „Tai savotiška psalmė. Jei gyvenimas klostosi ne taip, kaip planuoji, to pripažinimas ir kontrolės paleidimas gali būti labai naudingas. Tai labai asmeniška daina, kuri buvo rašoma sau pačiam”. Rašydamas ją atlikėjas negalvojo, kad ji bus įtraukta į albumą ir ją išgirs daugiau žmonių.

Brae McKee pradėjo kurti 18 -kos. Prikaupus visą pluoštą kūrinių jis neturėjo nei patirties, nei žinių, kaip reikėtų paleisti sukurtą muziką į pasaulį, todėl tik po 5-6 metų šie kūriniai buvo įrašyti.

Kaip sako pats atlikėjas, iš jo muzikos nieko nebūtų, jei kartu su juo negrotų grupė draugų, kurie prisidėjo prie debiutinio įrašo paleidimo (Luke Vianello, Dan White, Tom Montesi, John Day).

Apibūdindamas savo kuriamą muziką „Bjear” sako, kad klausant tokių atlikėjų ir grupių, kaip Sufjan Stevens, Bon Iver, The National, Underoath, Sigur Ros, Pink Floyd, Frank Ocean, Talk Talk, Volcano Choir ir John Coltrane, ji gimė tiesiog pačiam sunkiai suvokiamu būdu iš patirčių, prisiminimų, sutiktų žmonių ir kilusių jausmų.

2020 metais pasirodė antrasis grupės įrašas „Now, There Are Some Things That Will Change”. Albume dar geriau atsiskleidžia Brae McKee ekperimentai su garsais, žodžiais ir muzika.

Perklausius šį albumą supranti, kad „Bjear” kuriama muzika visiškai nenuspėjama. Niekada negali žinoti, ką išgirsi sulaukus naujojo įrašo. Labai tikimės, kad ilgai laukti neteks ir jau greitai mus pasieks dar daugiau „Bjear” kuriamos muzikos.


Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *