Švedai „JJ“ ir vėl nustebino gerbėjus

Joakim Benon ir Elin Kastlander duetas „JJ“ jau ne kartą yra nustebinę savo gerbėjus „iš giedro dangaus“ įkeldami naujus kūrinius savo internetiniame dienoraštyje. Be pompastiškų pristatymų ir išankstinės reklamos kolektyvas ir vėl pateikė staigmeną: dvi naujas dainas ir vaizdo klipą (viršuje).

Debiutinį albumą „jj No 2“ prieš dvejus, o antrąjį įrašą „jj No 3“ praeitais metais išleidę švedai aktyviai kuria toliau. Beje, abu darbai buvo įvertinti teigiamai, o kolektyvo „pirmąjį blyną“ autoritetingas internetinis muzikos žurnalas „Pitchfork“ įvertino kaip „Best new music“, skirdamas net 8,6 balus iš 10.

Dueto kūryba galėtų būti priskiriama elektronikos, balearic beat, dream pop srovių mišiniui. Visgi, patys „JJ“ numoja ranka į bet kokią griežtą terminiją. Jų supratimu, muzika turi ateiti kaip instinktas, daina – kaip vidinis impulsas, kūrybos poreikis turi būti stiprus ir natūralus kaip žmogaus poreikis kvėpuoti.

Rodos, jog visas šias mintis puikiai įkūnija du naujieji dueto darbai: „Ice“ bei „No One Can Touch Us Tonight“, kuriuos manoMUZIKA ir siūlo išgirsti.

Smalsaujantiems, ką reiškia grupės pavadinimas: „JJ“ yra dviejų žodžių „Joakim“ bei „jag“ trumpinys. Joakim Benon, kaip jau minėta, yra grupės narys, o „jag“ švedų kalba reiškia „aš“. Tiesa, abu jie – vaikystės draugai, neretai stulbinantys pavydėtina tarpusavio kūrybos ir supratimo darna, tačiau būtent dėl to kartais susidaro įspūdis, jo „JJ“ gyvena uždarame savo pačių pasaulyje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *