The Cranberries po 10 metų grįžta su nauju albumu

„The Cranberries“ (nuotr. Jess Baumung)

Airių roko grupė „The Cranberries“ grįžta su naujuoju albumu po dešimties metų pertraukos. Vasario 14-tąją, kuri tradiciškai švenčiama kaip Valentino diena,  kolektyvas išleidžia savo šeštąjį studijinį albumą pavadinimu „Roses“.

Prodiusuoti įrašą grupė pasikvietė Stepheną Streetą, kuris yra dirbęs su „The Smiths“ bei „Blur“, o 1993-aisiais prodiusavo „The Cranberries“ debiutinį albumą „Everyone Else Is Doing It, So Why Can‘t We?“ bei antrąjį, bene sėkmingiausią grupės diską „No Need To Argue“, kurio daina „Zombie“ tapo puikiai atpažįstama kolektyvo „vizitine kortele“.

Kalbėdama apie būsimąjį albumą grupės vokalistė Dolores O‘Riordan pasakojo: „Mes tarsi pratęsėme nuo ten, kur buvome sustoję. Viskas gavosi natūraliai ir labai puikiai. Daug kūrinių buvo parašyti be didelių mąstymų. Tarsi patys atėjo. Manau, kad dabar kur kas labiau gerbiame ne tik vienas kitą, bet ir tai, ką darome. Anuomet, 2003-čiaisiais, emocijos ėmė viršų. O dabar esame labai laimingi ir tikrai vertinam tai, jog esame drauge“.

 „Jaučiam, jog tai teisingas žingsnis. Labai geras jausmas apima, kai esame drauge. To už pinigus nenusipirksi. To neįmanoma imituoti. Tai susiję su energija, chemija ir ta sritimi. Lyg ideali pora batų – tiesiog tinka.“ – toliau mintimis su užsienio žurnalistais dalinosi Dolores.

ManoMUZIKA primena, jog grupė atsikūrė 2009 metais po šešerių metų kūrybinės pertraukos. Per šiuos trejus metus kolektyvas turėjo aktyvų koncertų maratoną, o praėjusiais metais pirmą kartą pasirodymą surengė net ir Kinijoje.

Po albumo pasirodymo „The Cranberries“ vėl ketina leistis į turą, šįkart – po Australiją bei JAV.

Viršuje siūlome pasižiūrėti naujos dainos „Tomorrow“, kuri bus įtraukta į „Roses“, ištrauką.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *