The Lost Fingers: virtuoziški pokštai 80-ųjų stiliumi

Nedidelis tamsus klubas sausakimšas. Atsidaro uždanga. Scenoje trys vyrai baltais kostiumais, juodais lakiniais batais, dvi gitaros ir kontrabosas. Iš pradžių šiurpuliai per nugarą eina nuo jų dainavimo trimis balsais, vėliau – nuo gitarų ir kontraboso solo. „The Lost Fingers“ – trio iš Kanados, grojantis Gipsy Jazz, penktadienį koncertavo klube „Tamsta“ kur atliko dainas iš savo debiutinio albumo „Lost in the 80’s”.

Kaip sufleruoja pats pavadinimas – tai aštuoniasdešimtųjų cover‘iai, bet ne šiaip sau cover‘iai, o labai originalios, muzikalios ir nuotaikingos trisdešimtmečių jaunystę primenančios žinomų dainų versijos.  Net neįsivaizdavau, kad taip gali skambėti George Michael, Boy George, Michael Jackson ir kitų to laikmečio pop žvaigždžių hitai. Kai pagrindinis vokalistas ir gitaristas Christian Roberge pagėrusio žmogaus intonacija traukia Samatha Fox gabalą „Touch me now“ arba AC/DC dainą kartu su kitais grupės nariais paverčia sirtakiu, negali nesišypsot.

Gitaristai Christian Roberge  ir Byron Mikaloff susipažino Kvebeko muzikos akademijoje 1994 m. Po dešimties kartu atgrotų metų duetas užsiklijavo „The Lost Fingers“ etiketę savo įkvepėjo gitaristo Django Reinhardt garbei, kuris jaunystėje nelaimingo atsikimo metu neteko dviejų kairės rankos pirštų, bet sugebėjo tapti vienu įtakingiausiu čigoniškojo džiazo gitaristų pasaulyje. 2006 m. prie dueto prisijungė dar vienas „pirštas“ – talentingas kontrabosistas Alex Morissette.

Nuo pat pirmų akordų visą koncertą lydėjo ypatingai gera nuotaika, publika iš santūrios virto įsiaudrinusia šokėjų minia, o vakaro kulminacija tapo „Technotronics“ hito „Pump up the Jam“ cover‘is, netikėtai scenoje kartu su „fingeriais“ pasirodžiusi Daiva Starinskaitė ir vietinių lindyhoper‘ių mini programa. Vos nagų nenusigraužiau, kad nepasiėmiau kameros, na o jūs galite graužtis, jei nebuvote koncerte, tik graužkitės saikingai. Mes jiems labai patikome. Jie žadėjo sugrįžti :).

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *