Underworld tapo Londono Olimpiados atidarymo ceremonijos muzikinės dalies režisieriais

Kultinė Didžiosios Britanijos šokių muzikos grupė „Underworld“ tapo kitais metais vyksiančių Olimpinių žaidynių Londone atidarymo ceremonijos muzikinės dalies vadovais. Elektroninės muzikos pionierių Karl Hyde ir Rick Smith dueto prisijungimas užbaigė kūrybinės 2012 metų Olimpiados ceremonijos režisierių komandos formavimo procesą. Tokį pranešimą spaudai šiandien oficialiai išplatino Londono Olimpinių žaidynių organizacinis komitetas (LOCOG).

"Underworld" ir Danny Boyle (nuotr. LOCOG)

Ši žinia tikrai neturėtų būti staigmena ar šokiruojanti muzikos ir pramogų pasaulio naujiena. Jau 30 metų muzikuojantys „Underwold“ itin gerbiami tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek ir visame likusiame pasaulyje, o jų sugebėjimas užvaldyti tūkstantinę publiką bet kuriame pasaulio kampe abejonių nekelia niekam. Tokius teiginius sustiprina ir tai, jog kartu su duetu olimpinių žaidynių metu dirbs garsus britų kino režisierius ir prodiuseris, Oskaro laureatas Danny Boyle, pastatęs tokius filmus kaip „Traukinių žymėjimas“ („Trainspotting“), „Paplūdimys“ („The Beach“) ar „Lušnynų milijonierius“ („Slumdog Millionaire“). Visa ši komanda bus atsakinga už muziką, kuri skambės trijų valandų atidarymo ceremonijoje kitų metų liepos 27 dieną.

„Underworld“ legendinis kūrinys „Born Slippy“ skambėjo jau minėtame režisieriaus filme „Traukinių žymėjimas“, o per pastaruosius 15 metų grupė įrašė ar prisidėjo kuriant ne vieno Danny Boyle filmo garso takelį.

Komentuodamas šią žinią, režisierius sakė: „Įdomiausia dirbant su šiais dviem vyrukais yra tai, kad jų muzikinis skonis yra toks platus, kokį tik įmanoma įsivaizduoti“. Atsakydamas į tai, „Underworld“ vokalistas Karl Hyde teigė: „Mes norime, kad ceremonija išliktų žmonių atmintyje kaip nuostabus muzikinis šou, o ne tik kaip vizualus renginys. Sulaukti tokio pasiūlymo yra didžiulė garbė ir mes dirbsime labai rimtai. Juk tokia galimybė pasitaiko tik kartą“.

Atrodo, jog artėjančią vasarą bus puiki proga išgirsti ir pamatyti šokių muzikos pionierius kartu su garsiausiais britų muzikos talentais didžiausioje kokia tik gali būti scenoje. Laukti liko ne taip ir ilgai.

Viršuje – „Underworld“ pasirodymo Tokijuje 2010 metais akimirkos.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *