manoMUZIKA pristato: Olandijos romantikas Wouter Hamel

Wouter Hamel (nuotr. grupės archyvo)

Olandija. Tai šalis, kurioje gražiai žydi tulpės, puikiai žaidžiamas futbolas ir legaliai rūkoma marihuana. Ko gero nesigilinantys į šalies subtilybes, paprašyti įvardinti tris ‘oranžinės’ šalies asociacijas, paminėtų būtent šiuos apibūdinimus. Tačiau muzika šioje šalyje taip pat reiškia labai daug, todėl labai džiaugiamės, galėdami pasidalinti dar vienu Amsterdamo talentu, kuris, bent jau manoMUZIKOS nuomone, yra tikrai vertas jūsų dėmesio.

Ne per seniausiai kalbinę „Benny Sings” lyderį Timą, šiandien minėtą atlikėją leidžiančio leibloDox Records” dėka atradome dar vieną bent jau Lietuvai tikrai naują vardą. Tai jaunas olandų atlikėjas Wouteris Hamelis, savo romantiškomis ir melodingomis dainomis primenantis tokio kalibro muzikantus kaip Newton Faulkner, Paolo Nutini ar James Morrison. Laimėjęs ne vieną apdovanojimą, ir išleidęs du studijinius albumus, iš kurių abudu (tiek „Hamel”, tiek ir „Nobody’s Tune”) tapo platininiais gimtoje šalyje, muzikantas nusprendė trečią studijinį savo darbą prodiusuoti pats. Taigi, atsisakęs „Benny Sings” (taip, tai tas pats atlikėjas, kurį neseniai kalbino manoMUZIKA.lt) pagalbos, Wouteris Hamelis praėjusių metų rugsėjį išleido trečią studijinį diską „Lohengrin”. Tai akivaizdžiai jaučiasi ir muzikanto muzikoje, mat jei ankstesniuose dviejuose albumuose buvo galima akivaizdžiai atpažinti „Benny Sings” įtaka, tai paskutiniame  diske atlikėjas narsto po šiltus akustinių garsų labirintus ir Timo („Benny Sings” lyderio) įvardinta „Blue Light Soul” muzika vyrauja nebe taip akivaizdžiai.

Dar daugiau lyrikos ir emocijos atlikėjo kūryboje neturėtų likti nepastebėta ir mūsų šalyje (juolab, kad olando muziką pamėgo ne tik Olandijos kaimyninės šalys, bet ir Japonija bei Korėja).

Tad manoMUZIKA šiandien siūlo susipažinti su romantiškuoju Olandu, kurio aksominis vokalas ir akustinė muzika turėtų sušildyti kiekvieną, kuriam net ir šiltesnės nei įprasta Lietuviškos žiemos šaltukas kanda pakankamai stipriai.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *