Dvi grupės „Pussy Riot” narės pabėgo iš Rusijos

Neseniai paaiškėjo, jog metų pradžioje Maskvos „sobore” prieš valdžią, o tiksliau, prieš dabartinį šalies Prezidentą Vladimirą Putiną protestavusios grupės „Pussy Riot” trys narės buvo nuteistos dviems metams nelaisvės už viešosios tvarkos pažeidimus ir religinės nesantaikos kurstymą.

Kadangi grupę sudaro bent 10 narių, Maskvos policija paskelbė kitų narių paiešką. Nepaisant to, dviems punk muzikos kolektyvo narėms pavyko pabėgti iš Rusijos. Tą naujienų agentūrai „Reuters” pranešė vienos iš nuteistųjų vyras Pyotras Verzilovas. Be to, jis pabrėžė, jog šiuo metu kitos grupės narės yra saugios ir nepasiekiamos policijai.

Tuo tarpu, vakarų pasaulyje įvairūs muzikantai įvairiomis akvcijomis demonstruoja savo palaikymą ir kviečia žmones nenusisukti nuo šio, daug diskusijų sukėlusio įvykio. Pavyzdžiui, atlikėja „Björk” savo internetinėje parduotuvėje pradėjo prekiauti „Pussy Riot” marškinėliais, už kuriuos surinkti pinigai bus skirti „Pussy Riot” fondui, kurio pinigai padės išlaikyti sulaikytųjų merginų vaikus ir taip apsaugoti juos nuo vaikų namų. Be to, atlikėjai „Vivian Girls„, „Pangea”, „Haim” bei „Kremlin Head” (grupė, sudaryta iš „No Age” bei „Mika Miko” narių) šią savaitę surengs labdaros koncertą, kurio metu surinkti pinigai bus skirti „Pussy Riot” advokatams.

Viršuje, trumpas pranešimas apie metų pradžioje vykusį incidentą, dėl kurio prieš porą saivčių savaitę buvo nuteistos trys grupės narės.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *