Internetiniai muzikos pardavimai pasiekė neregėtas aukštumas

Muzikos pardavimai

Paskelbus naujausius oficialius muzikos pardavimų duomenis paaiškėjo, kad skaitmeniniu būdu legaliai atsisiųstų kūrinių kiekis Didžiojoje Britanijoje peržengė 100 milijonų ribą. Tai oficiali Jungtinės Karalystės topų kompanija (angl. Official Charts Company) paskelbė šiandien ryte.

Tokį ženklų skaitmeninių pardavimų pagerėjimą iš esmė lėmė du albumai – Adele diskas „21” ir šiemet keletą „Brit Awards” statulėlių susižėręs lyriko Edo Sheerano debiutinis diskas „+”. Būtent šios dvi plokštelės yra dažniausiai legaliai internetu perkami muzikiniai albumai.

Skaitmeninių ir fizinių laikmenų pardavimų lyginimai prasidėjo 2006 metais. Tiesa, pirmaisiais metais pajamos, surinktos už legaliai internetu parduodamos muzikos įrašus tesudarė 1,5 procento. Tuo tarpu šiandien paskelbtais duomenimis, jau dabar pajamos už skaitmeninius pardavimus sudaro 34,1 procentą (lyginant su 65,9 procentais, surinktais paduodant fizines muzikines laikmenas).

Muzikos pardavimai (nuotr. official charts company)

Pasak britų muzikos įrašų pramonės asociacijos vykdančiojo direktoriaus Geoffo Tayloro, internetiniai pardavimai pasiekė neregėtas aukštumas dėl to, kad vartotojai sugebėjo prisitaikyti prie naujų muzikos vartojimo pasiūlymų.

„Dabar rinka gali pasiūlyti kiekvienam žmogui prieinamą kainą. Tai keičia vartojimo įpročius. Negana to, vartotojui yra pasiūloma interaktyvi aplinka, todėl perkant muziką internetu, jis ne tik apsilanko muzikos parduotuvėje, bet ir gauna kur kas daugiau” – sakė Tayloras.

Visų laikų (t.y. nuo 2006 metų) geriausiai internetu parduodami albumai Jungtinėje Karalystėje :

01 21 ADELE
02 + ED SHEERAN
03 THE FAME LADY GAGA
04 ONLY BY THE NIGHT KINGS OF LEON
05 LOUD RIHANNA
06 LUNGS FLORENCE & THE MACHINE
07 MYLO XYLOTO COLDPLAY
08 SIGH NO MORE MUMFORD & SONS
09 THE DEFAMATION OF STRICKLAND BANKS PLAN B
10 DOO-WOPS & HOOLIGANS BRUNO MARS

 

Kiekvienais metais (nuo 2006-ųjų) geriausiai internetu parduodami albumai

 

2006 Eyes Open Snow Patrol
2007 Back to Black Amy Winehouse
2008 Viva La Vida Coldplay
2009 The Fame Lady Gaga
2010 Sigh No More Mumford & Sons
2011 21 Adele
2012* Born to Die Lana del Rey

* Lana Del Rey įrašas yra kol kas geriausiai parduodamas šių metų albumas

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *