Garsai iš Australijos: Tame Impala – Currents B-Sides & Remixes

Geros žinios iš ano pasaulio krašto, kurios turėjo pasirodyti jau lapkričio mėnesio pabaigoje, tačiau – kaip tylu, taip tylu lietuviškame muzikos fronte.

Tylenis genijus Kevin Parker po dviejų metų pertraukos nuo grupės „Tame Impala” trečio studijinio albumo “Currents” paleido į viešumą “Currents B-Sides & Remixes” – 28 minučių EP su 3 negirdėtomis dainomis ir 2 remix’ais.

Remiantis trumpu „Urban Dictionary” aprašymu, „B-sides” – tai dainos, neįsipaišančios prie albumo vibe’o arba ne tiek geros, kad galėtų užimti garbingą vietą albume. Kaip šioje situacijoje reikėtų tai vertinti – skonio reikalas, tačiau būdamos atskirame EP nuo “Currents”, jos švyti ir apšviečia kitus savo unikalia aura.

Pirmoji daina “List of People (To Try And Forget About)” yra nostalgiškas tarpinis variantas tarp “Currents” ir “Lonerism”. Savo vibe’u ir būgnų partija primenantis “Music to Walk Home By” iš pastarojo albumo, o tekstine prasme tęsia “Currents” tematiką – skyrybas ir atsiskyrimą nuo socialinio gyvenimo. Tokį clash’ą galima paaiškinti tuo, jog iš esmės ši daina buvo įrašyta dar 2012 metais, t.y. “Lonerism” laikais, tačiau tuo metu Kevinui dar kažko trūko iki 100 procentinio jos skambėjimo. O dabar – šaunus flashback’as su Impalai būdingais požymiais – atmosferiniu vibe’u, melancholišku tekstu ir Kevino gilaus balso reverbu.

Toliau seka letarginis instrumentalas ”Powerlines”, kurio melodinė linija, prasidedanti nuo 1:45, skamba kaip Kevino kurti instrumentalai savo buvusiai merginai „Melody’s Echo Chamber”. Pulsuojantis reverbas, boso loopsai ir vėliau įstojantis sintezatorius jau panašiau į kažką, kas siejasi su “Currents”, bet įsivaizduoti “Powerlines” vietoj “Gossip” ar “Nangs”? Vargu – per stipru ir ne taip atmosferiška, kaip kad paminėtieji.

Prieš žengiant į remixų teritoriją, dar viena nauja daina, kuri, man asmeniškai, yra stipriausias EP elementas. “Taxi’s Here” palaipsniui beauganti melodinė linija stipriai eina su Kevino tolimu, reverbuotu balsu ir čia jau visko yra – būgnų, gitaros, sintezatorių, “Currents” būdingo žmogaus egzistencijos filosofavimo ir kvestionavimo paliekant pasvajojimus pašonėje, you name it.

Pabaigai, du “Currents” remiksai – “Reality in Motion” pagal „GUM” aka Jay Watson aka vienas iš „Tame Impala” perlų, ir hitas “Let It Happen”, pagal belgų duo „Soulwax”. „GUM” dainos remiksas paliko priedainį kaip labiausiai atpažįstamą dainos dalį. Beklausant galima net suabejoti, ar pats „GUM” ir neperėmė vokalo partijos iš Kevino, nes ant tiek mixuota. Visgi nepaisant to, good job padalinus dainą į ekspoziciją, temų perdirbimą (kas šiuo atveju yra pažįstamas priedainis) ir, po gero deep pulso su kartojamu priedainiu, repriza. Tuo tarpu „Soulwax” remix’as nenusileidžia GUM pažadintam norui šokti ir tuo pačiu meta iššūkį dainos išdirbimui. 10/10 už svarbiausių “Let It Happen” elementų išlaikymą, nepabostantį dainos ištęsimą ir papildymą su funky gitara.

Apibendrinant, 28 minutės gero klausymosi – tik svarbu pasiimti į kompaniją ausines (pastaba tiems, kurie ruošiasi klausytis per pc be ausinių, nes vėliau paklausys per „Spotify” su ausinėmis einant iki parduotuvės). Tinka tiek tiems, kurie tapo Impalos gerbėjais po “Currents”, kurie ėjo su Impala išvien nuo neo-psichodelikos iki “Currents”, ir tiems, kurie tiesiog nori palinguoti. Kčing taurėmis su frontman’u už jo galimybes sukurti tiek albumą, tiek B-sides savomis rankomis, be likusių 4 grupės narių.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *