manoMUZIKA.lt švenčia devintąjį gimtadienį!

9

9

Vasario 4-oji – ne tik Alice Cooperio ar Natalie Imbruglios gimtadienis. Tai diena, kai švenčia ir manoMUZIKA. Tiesa, mums  ne 71-eri (kaip A. Cooperiui) ar 45-eri (kaip žaviajai Natalie). Mums – viso labo (o gal – netgi) DEVYNERI.

Ar tikėjome, kad tiek sulauksime? Turbūt, kad ne. Ar tikėjomės? Ko gero, tikrai taip.

Kad ir kaip patetiškai tai beskambėtų, bet manoMUZIKA – mūsų visų meilės vaisius. Beatodairiškos meilės muzikai. Ir nenusakomo domėjimosi muzika taip pat.

Kodėl netikėjome, kad sulauksime šios dienos? Atsakymas turbūt paprastesnis nei paprastas: manoMUZIKA – idėjinis projektas, negeneruojantis pajamų, o, priešingai, eikvojantis mūsų naktis, pietų pertraukas, laiką su šeima ar artimaisiais. Taigi, imlus laikui ir energijai. Kita vertus, „pratempę” devynerius metus skeptikams įrodėme, kad meilė trunka gerokai ilgiau nei trejus metus, o idėja gali išlikti ilgai. Dažnai savęs paklausiame, kaip ilgai. Ir kol kas atsakymo į šį klausimą nerandame. Sakome paprastai: tikimės, kaip įmanoma ilgiau (nors patys nejaunėjame, o laiko šiame skubančiame ir itin greitai besikeičiančiame pasaulyje lieka vis mažiau ir mažiau).

Per devynerius metus manoMUZIKA skaitytojams (ir tiems žmonėms, kurie neabejingi muzikai) pateikė 11 500 įrašų!!! Tai – 1277 įrašai kasmet. Norėtume, kad jų būtų dar daugiau, tačiau kuo labiau senstame, tuo geriau suvokiame, kad noras ir realybė dažnai kažkurioje vietoje ima ir… prasilenkia.

Bet mes nežadame sustoti. Ir nors FINK vienoje savo dainoje nuolat kartoja „Clock is Ticking”, mes drįstame tam paprieštaraut. Muzika sustabdo laiką. Suteikia papildomų prasmių, o kasdienybę nudažo gerokai šviesesnėmis spalvomis. Tai – galimybė ir sumažinti tempą, ir negalvoti apie laiką, kurio (deja) ne tiek jau daug ir turime.

Šiemet į manoMUZIKOS turinį grįš kasmėnesinės albumų recenzijos. Šiemet į manoMUZIKA sugrįš skaitytojų pamėgta rubrika manoKARTA. Ir tai dar ne viskas. Turime daug gražių ir šviesių planų. O kažkoks išminčius kažkada protingai pasakė – tie kas planuoja,  visada išlieka jauni.

Todėl šiandien vakare įsipilsime raudono vyno, klausysimės „Bon Iver”, „Fink”, „National”, „Beirut”, „Radiohead” ar bet kokios kitos gražios ir mūsų itin mylimos muzikos ir eilinį kartą pagalvosime, kaip gerai, kad ji. Be jos būtų tuščia, nyku ir nuobodu. Nes tik dėl jos ir atsirado manoMUZIKA –  portalas, gyvas idėja ir meile muzikai. Ir taip jau visus devynerius metus.

Ačiū, kad skaitote. Ačiū, kad kritikuojate. Ačiū, kad palaikote. Ir, svarbiausia, ačiū, kad esate kartu.

Su gimtadeniu – mus, jus ir visą muziką!

P.S. O čia – gimtadienio daina. Tik neklauskite kodėl:) Tiesiog gražu. Ir tiesiog įkvepia.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *