Švelnus muzikinis trapumas – naujame „The Late Call” albume

Albumo virselis

Abumo viršelis

The Late Call” vardas mums ypatingas dėl kelių priežasčių. Didžioji jų dalis – muzikinės. Johanneso Mayerio lyrika, muzikinis sentimentalumas ir trapumas yra tai, kas dažnai papuošia mūsų rudens ar žiemos namų muzikinę aplinką. Tačiau yra dar viena priežastis, kurios galbūt nežino daugelis. Būtent nuo „The Late Call” dainos „Fribourg” prieš beveik 10 metų prasidėjo manoMUZIKOS egzistencija. Kitaip tariant, šios dainos pristatymas buvo pirmasis mūsų portalo įrašas. Jei netyčia įdomu, jį galite perskaityti ČIA.

Taigi, nuo tos akimirkos „The Late Call” buvo dažnas mūsų gyvenimo pakeleivis kurio naujais muzikiniais atradimais kartkartėmis vis stengdavomės pasidalinti. Šįkart atėjo metas būtent tokiai akimirkai.

Nepaisant to, kad Stokholme gyvenantis Johannesas negali pasigirti didžiuliu populiarumu ar milijoniniu sekėjų skaičiu, jo muzika – nuostabi. Be to, jis ką tik pristatė naują albumą. Plokštelė „Your Best Friend is the Night” pasirodė praėjus 5 metams nuo prieš tai buvusio albumo „Golden”.

Naujasis įrašas, kuriame lyrikos mylėtojai ras 10 dainų, – jau penktasis „The Late Call” diskografijoje. Jame – beprotiškai daug lyrikos, sentimentų ir trapios muzikinės nostalgijos. Kita vertus, būtent tai ir yra stiprioji Johanneso Mayerio muzikinė pusė – atlikėjas ne kartą sakė, kad jam svarbu išjausti kiekvieną natą.

„Your Best Friend is the Night” dominuoja pianinas ir pasakiškai švelnus Johanneso balsas. Tai muzika, kuri neįpareigoja, tačiau kartu leidžia pajusti namų (ar tiesiog situacijos) jaukumą. Tai nuostabus lyrikos, švelnumo, lengvo judesio ir sentimentalios nostalgijos mišinys, kuris, artėjant tamsioms rudeniškoms dienoms, kasdienybę gali nuspalvinti ypatingomis spalvomis.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *