Legendinis muzikantas Neil Young padavė į teismą Donaldą Trumpą

Donald Trump ir Neil Young

Donald Trump ir Neil Young

Muzikantas Neilas Youngas jau ne vienerius metus skundėsi, kad Jungtinių Amerikos valstijų prezidentas Donaldas Trumpas savo rinkiminėse kampanijose naudoja jo kūrinius. Pagaliau muzikanto kantrybė išseko! Šiandien dainų „Rockin’ in the Free World” ir „Devil’s Sidewalk” autorius savo tinklalapyje pasidalino teisiniu ieškiniu, kuriame nurodo, kad D. Trumpas neturėjo teisės savo rinkiminių kampanijų metu naudoti šių kompozicijų.

Atlikėjo teigimu, „naudoti jo muziką politinėse kampanijose, kuriose yra kurstoma nesantaika ir sėjama neapykanta – tiesiog netoleruotina”. N. Youngas ketina reikalauti maksimalaus įstatymų numatyto žalos atlyginimo už sąmoningą, daugkartinį autorinių teisių pažeidinėjimą.

Visgi šiandieninė žinia – tik vyšnaitė ant torto, kuris buvo “kepamas” jau kurį laiką. Nepaisant įnirtingų legendinio atlikėjo prieštaravimų, JAV Prezidentas įvairių susitikimų metu pastaruosius kelerius metus naudodavo N. Youngo dainą „Rockin‘ In The Free World“. Ir tai dar ne pabaiga. Liepos pradžioje vykusiame susitikime su rinkėjais D. Trumpas pridėjo dar du atlikėjo kūrinius – kompoziciją „Cowgirl in the Sand“ bei „Like A Hurricane“.

Į šį JAV Prezidento žingsnį netrukus sureagavo pats atlikėjas, savo twitterio paskyroje adresuodamas žinutę D. Trumpui su paprastu ir labai aiškiu turiniu „Man tai netinka“ (ang. – it is not fine with me). Kiek vėliau muzikantas savo internetinėje svetainėje „patalpino“ Prezidentui skirtą atvirą laišką.

„Nors aš ne kartą prašiau jūsų nenaudoti mano muzikos, nes tai rodo, kad palaikau jūsų veiksmus ir politinę kovą, susitikimuose jūs vis tiek grodavote mano dainas. Jūs nekreipėte dėmesio nei į mano teises, nei į mano vardą“, – laiške rašė N. Youngas.

Tiesa, tąkart muzikantas, savo kolekcijoje turintis ne vieną prestižinį apdovanojimą bei vietą rokenrolo šlovės galerijoje, teigė, kad nesiims jokių teisinių žingsnių. „Kadangi esate atsakingas už kovą su COVID 19 čia, Jungtinėse Amerikos Valstijose, nesinaudosiu savo pilietine teisę kreiptis dėl to į Teismą. Ir taip darau todėl, kad nenoriu Jūsų atitraukti nuo šiuo metu svarbiausios veiklos – kovos už amerikiečių gyvybę“, – tąkart rašė N. Youngas.

Visgi, panašu, kad N. Youngo kantrybės taurė buvo perpildyta ir šiandien jis pakeitė savo nuomonę. Kadangi iki JAV Prezidento rinkimų liko viso labo keleri mėnesiai, politikos apžvalgininkams ir rinkimų fanams nuo to bus tik įdomiau stebėti neprognozuojamą ir kol kas vis dar sunkiai nuspėjama rinkimų baigtį.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *