Portalas manoMUZIKA.lt švenčia 10-ąjį gimtadienį!

10

10

Šiandien portalui manoMUZIKA sueina 10 metų! Sukaktis, kurios tikrai netikėjome sulauksiantys.

Kodėl netikėjome? Turbūt dėl vienos paprastos priežasties – manoMUZIKA paprastas, idėjinis, nei pelno, nei (savaime suprantama) pajamų negeneruojantis portalas. Todėl šis dešimtmečio paminėjimas mums svarbus ne tik todėl, kad tai rimtas ir gražus skaičius, bet dar ir todėl, kad visiems cinikams įrodėme, jog tyros meilės muzikai idėja yra gyva. Ir gali gyvuoti dešimt metų.

Per 10 metų manoMUZIKAI buvo skirta daug minučių, valandų, dienų. Turbūt sunku būtų suskaičiuoti kiek. Visgi, jei reikėtų šiek tiek statistikos, prašom: per 10 metų manoMUZIKOJE buvo parašyti  12 175 straipsniai. Tai – daugiau nei 1200 straipsnių per metus.

manoMUZIKOJE rašė daugiau kaip 30 autorių, na o dabar pagrindinį kasdienį turinį generuoja 6 žmonės.

Mums manoMUZIKA tapo muzikos namais. Muzikos, kurią mėgstame. Muzikos, kurios klausomės. Muzikos, kuria dalinamės. Muzikos, kuria tikime. Niekada nepretendavome į objektyvią tiesą, tačiau čia pat niekada nebandėme bijoti pasakyti savo nuomonės. Ko gero, dėl to ir išlikome. Dėl to, tikimės, ir išliksime.

Visi mes turime savo gyvenimus. Savo šeimas. Savo laisvalaikius. Savo darbus. Savo knygas ir savo muziką. Tačiau nemaža dalis mūsų laisvalaikio skirta būtent manoMUZIKAI. Gal dėl to ji ir yra mano. Mūsų. Jūsų. Visų. Todėl ir sveikiname šia proga visus – mus. Jus. Visus. Jeigu Jūs neskaitytumėte, mes, ko gero, nerašytume. Taigi, ačiū Jums, kad esate. Ir ačiū Jums, kad Jūsų yra tiek daug.

Tad šįvakar mes kelsime gero škotiško single malto taures. Gaila, kad atskirai. Gaila, kad skirtingose vietose. Norėjome tai daryti kartu su rimtu koncertu, tačiau gerais norais, kaip kažkada kažkas sakė, tik pragaras grįstas.

Ir visgi, dešimtmečio proga, siūlom manoMUZIKOS skaitytojams – manoMUZIKOS autorių mintis. Iš pirmų lūpų.

Visada rašome Jums apie muziką. O šįkart (kad jau turime progą švęsti) parašysime Jums apie manoMUZIKA. Ką kiekvienam iš mūsų ji reiškia ir su kokiomis mintimis mes gyvename ne tik savo, bet ir JOS gyvenimą.

Todėl nepykite, bet šianden mes būsime sentimentalūs 😉

LZ_3

L. Zakarevičius

LIUDAS ZAKAREVIČIUS (vienas iš manoMUZIKA.lt įkūrėjų):

Parašiau pirmą manoMUZIKOS įrašą. Tai buvo 2011-ųjų Vasario 4 diena. Kaip tik drauge su kitu portalo įkūrėju, Dominyku Dimavičiumi, paleidome svetainę į gyvenimą. Pirmas įrašas, beje, buvo apie niekam tuo metu nežinomą vokiečių dainininką, prisidengusį „The Late Call” pseudonimu. Pristatėme jų dainą „Fribourg”.  Iki šiandien manoMUZIKOJE esu parašęs beveik 3800 straipsnių (tiek paprastų dainų pristatymų, tiek ir rimtesnių koncertų aprašymų, interviu, įžvalgų).

Vistik man manoMUZIKA buvo ir yra labai prasminga svajonė. Svajonė, kad tai, ką labai myli, turėtų savo namus. Prieglobstį. Vietą, kurioje visada gera.

Idealizuoju? Turbūt, kad taip. Romantizuoju? Be abejo. Tiesiog manoMUZIKAI per dešimt metų buvo atiduota tiek daug laisvo laiko (kurį buvo galima skirti knygoms, filmams, šeimai ar [galų gale] miegui), jog jaučiu turįs privilegiją tai daryti.

Kartu manoMUZIKA tai tam tikra pasakiškai spalvinga idėja. Graži. Paprasta. Bet nepagražinta. Norėčiau, kad ji gyvuotų dar ilgai… Juk ne veltui kažkas pasakė, kad tada, kai mirša svajonės, miršta ir žmogaus polėkis. Todėl noriu tikėti, kad mums tai negresia.

 

Ignas

I. Bautrėnas

IGNAS BAUTRĖNAS (manoMUZIKOS autorius nuo 2011-ųjų liepos):

Muzika mane lydi nuo vaikystės. Domėjimasis ja man yra ne hobis, o gyvenimo būdas. Niekada neįsivaizdavau, kad gali būti kitaip. Tekstų kūrimas yra mano amatas. Na o gyvenimo būdą sujungus su amatu gimė daug metų puoselėjama aistra. Aistra rašyti apie muziką ir ja dalintis su kitais.

Taip mano gyvenime atsirado portalas manoMUZIKA. Sunku patikėti, jog manoMUZIKA gyvuoja jau dešimt metų. Sunku patikėti, kad ir pats beveik tiek pat laiko esu manoMUZIKOS dalis. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad ši veikla taip pakeis mano gyvenimą. Per šį dešimtmetį manoMUZIKA į mano gyvenimą atvedė galybę nuostabių patirčių ir pažinčių. Šio portalo dėka atradau daugybę muzikos, kurios kitaip galbūt nebūčiau atradęs ir sutikau daugybę žmonių, kurių kitaip galbūt nebūčiau sutikęs. Na o portalo komanda man tapo ne tik artimais draugais, bet ir šeima.

Ačiū jiems už tai. manoMUZIKA – dalis manęs. Be šios veiklos jau nebeįsivaizduoju savo kasdienybės.

Inga

I. Bautrėnienė

INGA BAUTRĖNIENĖ  (manoMUZIKOS autorė nuo 2012 m. gegužės)

ManoMUZIKA man yra pabėgimas. Pabėgimas į kitą, muzikinį pasaulį nuo darbų, virusų ir kitų negandų. Pasinėrusi į rašymą ir klausydama muzikos, kuri jau netrukus atsidurs manoMUZIKA portale aš atrandu save, kitą savo pusę, užsimirštu ir atrodo niekas daugiau neegzistuoja. Tik aš, muzika ir mintys, kurios skrieja aplink.

Niekada nemaniau, kad prisijungsiu prie manoMUZIKOS taip ilgam, tačiau jaučiau, kad tai man suteikia nepaprastai daug džiaugsmo. Iš pradžių tai buvo naujas hobis, aistra, tačiau netrukus ji tapo mano gyvenimo dalimi, be kurios nebeįsivaizduoju savo gyvenimo. Kiekvienas mano rytas prasideda nuo muzikos naujienų peržiūrų, o koks didelis džiaugsmas apima, kai atrandi muzikinę naujieną ir pasidalini ja viena iš pirmųjų! Arba, kai gauni žinutę, kuri teigia, kad manoMUZIKOS dėka žmogus atrado vieną ar kitą atlikėją ar apsilankė koncerte, kuris suteikė energijos ar buvo įkvėpimo šaltinis nuversti neregėtas aukštumas.

Tada supranti, kokia didelė muzikos galia.

Evelina

E. Bondar

EVELINA BONDAR (manoMUZIKOS autorė nuo 2015 m. vasario

Pažintį su manoMUZIKA pradėjau labai paprastai – kaip skaitytoja ir tiesiog muzikos mylėtoja. Mačiau netgi skelbimą prisijungti prie komandos, bet nedrįsau kreiptis. Tokie kieti jie man atrodė! 😊 Todėl tiesiog aktyviai skaitydavau, komentuodavau ir matyt užknisau – mane pakvietė prisijungti.

Per tuos šešerius metus stengiausi (ir vis dar stengiuosi) supažindinti skaitytojus su tais, kurių muzika mane žavi ir įkvepia, net jei ji niekada neatsidurs pasaulio ar Lietuvos topuose. Mažas nereiškia nesvarbus – tai galioja ir pačiai manoMUZIKAI.

Gimtadienis – gera proga įlįsti į archyvą. Kiek dainų perklausyta, vaizdo klipų peržiūrėta, koncertų aplankyta… Kiek visko išgyventa. Ir koks geras jausmas visa tai turėti vienoje vietoje.

 

TOMA

T. Vidugirytė

TOMA VIDUGIRYTĖ (manoMUZIKOS autorė nuo 2018 m. rugsėjo)

Prieš daugiau nei du metus prisijungiau prie manoMUZIKOS komandos, nes, kaip ir kiti joje, negalėjau be muzikos. Norėjau kažką naujo atrasti ir išgirsti. Norėjau rašyti apie muziką…

Dabar klausau įvairių stilių kūrėjų ir ruošiu trumpesnius ar ilgesnius įrašus apie muziką savo laisvo laiko ar poilsio sąskaita. Kodėl? Kam to reikia? Nes muzika – didelė mūsų gyvenimo dalis.

Su ugnele akyse kalbėti apie mėgstamo atlikėjo ar grupės kūrybą ir išgirsti priešingą ar tą pačią nuomonę, diskutuoti apie mėgstamiausius kūrinius, dalintis koncertų įspūdžiais, pasidžiaugti atrastu atlikėju, grupe ar emociją pagavusia ir „palietusia“ daina – visa tai įkvepia ir be proto gera tuo dalintis.

manoMUZIKA tam ir yra – įkvėpti ir dalintis meile muzikai.

Zymante

Ž. Kupčiūnė

ŽYMANTĖ KUPČIŪNĖ (manoMUZIKOS autorė nuo 2019 m. lapkričio)

Neįsivaizduoju gyvenimo be muzikos. Tai – didžiausia sielos atgaiva ir įkvėpimo šaltinis, leidžiantis pailsėti nuo rutinos ir vėl pamatyti žvaigždes. Tad nenuostabu, jog manoMUZIKA pirmiausiai leidžia atsigręžti į save ir pažadinti tą smalsų ir kūrybišką vidinį vaiką.

Tai ne tik muzikinių naujienų ir kokybiško turinio portalas, bet ir žmonės “su idėja”. Džiaugiuosi, kad ir aš galiu prie jos prisidėti.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *