Brit Awards 2013: tiesioginė transliacija portale manoMUZIKA.lt (nuolat atnaujinama)

Brit awards 2013

Europos muzikos industrijai šiandien – ypatinga diena. Jau 33 kartą Anglijoje bus išdalytos prestižinės „Brit Awards” statulėlės. Londono „O2” arenoje vyksiančią ceremoniją ves komikas Jamesas Cordenas, o pagrindiniai favoritai laimėti apdovanojimus šiemet yra įvardinami „Mumford And Sons” ir perkamiausio 2012 metų Jungtinės Karalystės albumo savininkė Emeli Sande, pretenduojantys atsiimti net po keturias statulėles.

Apie savo pasirodymus nuostabioje muzikinėje šventėje jau yra paskelbę tokios grupės ar atlikėjai kaip „Muse”, Ben Howard, Robbie Williams ir kiti.

Beje, pirma manoMUZIKA jau anksčiau yra rašiusi, kad pirma oficiali „Brit Awards” statulėl jau atiteko Paului Epworthui „Metų Prodiuserio” kategorijoje. Jis prodiusavo „Adele”, „Florence And The Machine„, Azealia Banks ir kitų populiarių Didžiosios Britanijos atlikėjų albumus.

Taigi, manoMUZIKA jau ieško savo vietos Londono O2 arenoje. Iš čia tiesiogiai siūlome kartu praleisti įsimintiną vakarą su „Brit Awards” ceremonija, kurios kiekvieną „žingsnį” gyvai komentuosime savo portale.

Tad jau netrukus sužinosite kas gi atsiims prestižines Damieno Hirsto sukurtas šių metų elitinių apdovanojimų statulėles. Ceremonijos pradžia – 22:00 Lietuvos laiku.

Ceremonija prasideda. Vedėjas pristato tai, ką šiandien susirinkę žmonės matys.

Pristatoma pirmoji nominacija – metų atlikėja moteris.

Apdovanojimą įteikti kviečiama Taylor Swift.

Pirmą apdovanojimą laimi EMELI SANDE. Ji paskelbiama metų atlikėja moterimi. 

Pertraukose pristatinėjami kandidatai laimėti prestižinį „Metų albumo” apdovanojimą. Jau buvo parodyti video filmukai apie Mumford and Sons bei „Muse” praėjusių metų albumus.

Scenoje Robbie Williams. Mėlynu kostiumu pasidabinusi gyvoji britų legenda atlieka savo kūrinį „Candy”.

Metas „Metų grupės” apdovanojimui.  Vedėjas pajuokauja, kad pernai juos laimėjo „mažai žinoma grupė” iš Anglijos, pavadinta „Coldplay”.

Mumford And Sons”!!! Pirmą apdovanojimą pasiima ir jie. „Babel” tapo greičiausiai parduodamu albumu ANglijoje praėjusiais metais.

Grupės lyderis dėkoja visiems tiems, kurie lankosi jų koncertuose ir džiaugiasi galėdamas būti vienoje nominacijoje su „Muse” ir…. „One Direction” (po pastarosios replikos publika pradėjo kvatoti)

Nick Grimshaw pristato BBC RADIO 1 klausytojų išrinktą „Metų proveržio” nominaciją. Panašu, kad publika labiausiai palaiko Ben Howardą… Ir….?

Tautos balsas – dievo balsas;) BEN HOWARD. Jaunasis hito „Old Pine” atlikėjas laimi šį apdovanojimą

Scenoje – Justinas Timberlake’as.

Publika negali paleisti Justino.

Pristatomas Paloma Faith albumas, pretenduojantis laimėti prestižinį „Metų albumo” apdovanojimą.

Į sceną kviečiamas Edas Sheeranas, praėjusiais metais laimėjęs geriausio vyro atlikėjo kategorijoje. Jis pristato metų atlikėją – vyrą.

Laimi BEN HOWARD. Jau antra statulėlė šio jauno atlikėjo kolekcijoje šiandien. Pnašu, kad bent jau kol kas ganėtinai akivaizdžiai dominuoja indie folkas.

Cordenas kalbina Tomą Odellą – muzikantą, kuris šiemet laimi „Kritikų apdovanojimą”. Beje, įdomu tai, kad jis sėdi tarp Tomo ir paėjusių metų laimėtojos – Emeli Sande.

Ant scenos Sharon Osbourne su bičiuliu. Jiedu apdovanos užsienio atlikėją moterį. Bent jau iš publikos akivaizdu, kad laimėti turėtų arba Rihanna, arba Lana Del Rey.

Neklydom:) LANA DEL REY. Antrus metus ji laimi apdovanojimą Brit Awards ceremonijoje. Beje, iš vyriškos pusės žiūrint, galim visai atvirai prisipažinti, kad Lana atrodo tikrai neprastai.

Ant scenos „One Direction”. Ką gi, metas trumpam „atsijungti”;)

Kol eteryje šmikiai, dėl kurių iš proto eina milijonai paauglių visame pasaulyje, galime trumpai apibendrinti tai, kas gali būti įdomu ir statistiką mėgstantiems žmonėms. Sausakimšoje arenoje Londone kol kas Ben Howardas turi jau du apdovanojimus. Po vieną – Lana Del Rey, Emeli Sande ir Mumford And Sons. Beje, butent pastarųų dviejų vardų „dvikova” ir yra įdomiausia, mat tiek Emeli, tiek Mumfordai pretenduoja į keturis apdovanojimus. Kol kas jie „ima” viską, kur pretenduoja.

Pristatomas video filmukas apie Emeli Sande albumą „Our Version Of Events”, pretenduojantį tapti metų albumu. Beje, nežinantiems primename, kad būtent Emeli Sande praėjusiais metais tapo „kritikų pasirinkimo” kategorijos laureate. Per metus ši jauna atlikėja žengė rimtą žingsnį į priekį ir šiemet vadinama viena „Brit Awards” favoričių.

Metas apdovanoti „Geriausią gyvai grojančią grupę”. Ar vėl pasiseks Mumfordams? O gal čia juos „nukonkuruos” „Coldplay”?

Laimi – „Coldplay”.

Ant scenos lipa  garbanas skrybele užsidengęs Jonathanas ir itin  inteligentiškai atrodantis Willas:) Keista sintezė, tačiau smagu juos matyti ant scenos. Willas padėkoja savo komandos nariams, be kurių jų gyvi koncertai nebūtų tokie geri, kokie yra. Beje, „Coldplay” turas praėjusiais metais buvo ketvirtas visame pasaulyje pagal pelningumą ir lankomumą.

Tom Daily ir Jonathan Ross netrukus apdovanos „metų singlo” laimėtoją.

Adele „Skyfall”.

Nominantų gretose buvo daug kosmonautų, tad labai džiugu, kad laimėjo ši tikrai puikaus balso savininkė. Beje, ji negalėjo dalyvauti ceremonijoje, todėl perdavė itin trumpus video linkėjimus.

Ant Scenos Taylor Swift.

Vedėjas kalbina Robbie Williams. Ir kviečia Foo Fighters lyderį Dave’ą Grohlą pristatyti „Metų užsienio grupę”.

Laimi „The Black Keys”.

Su fraze „Long live rock’n’ roll” dave’as pasitraukia nuo scenos.

Ant scenos Benas Howardas su „Only Love”. Beje, jis šiandien – jau dviejų statulėlių laimėtojas. Labai gražus ir itin jaukus Beno pasirodymas, kurį jis atlieka kartu su dailia juodaplauke violančelininke.

Jamesas Cardenas kalbina „Alt J”. Panegirikos pliūpsnis grupei buvo tikrai nemažas. Tai buvo įžanga į „Alt J” albumo video pristatymą laimėti „Metų albumo” kategorijoje.

Metas dar venai nominacijai. Šįkart – „Užsienio atlikėjui vyrui„.

Laimi, kaip ir galima buvo tikėtis, Frank Ocean.

Netrukus – „išskirtinio pripažinimo” apdovanojimas. Šis specialus prizas atitenka organizacijai „War child”, kurios šūkis „Kartu mes galime apsaugoti nekaltas karo aukas”. Prizą atsiima ne kas kitas o pats „Blur” lyderis Damonas Albarnas. Bent jau šukuosena vyrukas tikrai galėjo pasikoreguoti;)

Scenoje „Mumford And Sons” su „I Will Wait”. Puikus pasirodymas ir iš tiesų gražiai sudainuotas grupės hitas. Beje, tai viena iš nedaugelio Jungtinės Karalystės grupių, kuriai pavyko su albumu užkopti tiek iki Didžiosios Britanijos, tiek ir iki JAV perkamiausių albumų sąrašo viršūnės.

Ką gi…metas svarbiausiai nominacijai – METŲ ALBUMUI.

Ją pristato legendinis „Roxy Music” lyderis Bryanas Ferry.

Ir…..

EMELI SANDE „Our VErsion Of Evenrs”. 53 savaitės UK topo dešimtuke ir absoliuti pergalė šiuometiniuose apdovanojimuose.
Emeli tikrai atrodė laiminga ir susijaudinusi. „This Is A Dream” – taip užbaigė savo kalbą atlikėja, atsiėmusi elitinį apdovanojimą.

Netrukus – „Global Success” (tarptautinės sėkmės) apdovanojimas. Jį pristato Robbie Williams. Ar galima stebėtis, kad apdovanojimą atsiima „One Direction”? ….. Galbūt nuo komentarų susilaikysime;)

Netrkukus ant scenos turi pasirodyti ir pagrindinė šio vakaro žvaigždė – Emeli Sande.

Taigi, visą šou užbaigia Emeli Sande.

Sveikinimai jai. Sveikinimai Jums. Ir sveikinimai visiems tiems, kurie be britiškos muzikos neįsivaizduoja savo kasdienybės.

Judame lovos link ir mes. Su gražiomis muzikinėmis mintimis ir su puikia nuotaika.

Beje, jau poryt – manoMUZIKOS gimtadienio vakarėlis. Nepamirškit apsilankyt:)

Labanakt. Ačiū tiems, kas buvo kartu.

Komentaras apie “Brit Awards 2013: tiesioginė transliacija portale manoMUZIKA.lt (nuolat atnaujinama)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *