Dinosaurus Rex

Dinosaurus Rex

Džiugu, kad pirmoji oficiali pavasario savaitė prasideda su pavasariška muzika. Dar geriau yra tai, kad ta muzika puikuojasi „manoATRADIMO” kategorijoje. Šįkart čia randame jauną amerikietį, kurio pseudonimą „Dinosaurus Rex” mes atradome praėjusios savaitės pabaigoje, kasdamiesi po neatrastais soundcloudo lobiais.

Muzika, kurioje galima rasti ne tik moderniojo R&B, bet ir elektronikos, chillwave bei hip hopo elementų, mus užkabino taip greitai, kad oficialioje atlikėjo bandcamp svetainėje iškart parsisiuntėme viską, ką buvo galima parsisiųsti (taip taip – sumokėjome ir siuntėmės tikrai legaliai) ir visą savaitgalį mėgavomės „Dinosaurus Rex” muzika.

Apie projektą žinių internete – su žiburiu nerasi. Aptikome tik vieną interviu ir porą jo paminėjimų JAV tinklaraščiuose. Todėl nieko nelaukėme, susisiekėme su muzikantu ir kartu nusprendėme, kad „Dinosaurus Rex” turi būti pristatyta būtent tiesioginio trumpo interviu pavidalu. Taigi, mėgaukitės gera muzika ir susipažinkite su dar vienu talentingu amerikiečiu.

Lietuvoje esi visiškai nežinomas. Papasakok kas slepiasi po pavadinimu „Dinosaurus Rex” ir kaip kilo idėja pradėti kurti muziką?

Po „Dinosaurus Rex” slepiuosi aš (juokiasi) –  Danas Bombardas iš Kolorado. Man 23.

„Dinosaurus Rex” – tai mano solinio projekto pavadinimas. Viskas prasidėjo tada, kai mokydamasis mokykloje miegamajame pradėjau groti gitara. Po truputį į savo muziką pridėjau elektronikos ir hip hopo prieskonių ir koledže jau turėjau savo projekto pavadinimą (juokiasi).

Pirmasis mano sąlytis su muzika įvyko dar man būnant šešerių. Tada pradėjau lankyti pianino pamokas. Nuo tos akimirkos muzika mane lydi visur ir visada.

Kaip apibūdintum savo kuriamą muziką?

Man patinka galvoti, kad tai aukso vidurys tarp chillwave ir hip hop. Tačiau joje nesunku užčiuopti ir funk’o įtaką. Apskritai mėgstu įvairaus žanro muziką, todėl galiu drąsiai sakyti, kad mano kūrybai įtaką daro įvairūs stiliai iš įvairių žemės rutulio vietų.

O kokios muzikos klausaisi pastaruoju metu? 

Iš elektroninės muzikos klausausi daug Vanilla, Ohbliv, Haz Solo, Lapalux, Jay Lotus, Rez ir  SoulStarr. Iš hip hop – Kendrick Lamar, Curren$y ir Big Sean.

Kalbant apie roką ir indie muziką, šiuo metu mano grotuve dominuoja „Young Fangs„, „Tallows” ir StaG.

Ką įvardintum savo muzikiniu autoritetu?

Dievinu Stewie Wonderį. Jis – neįtikėtinas muzikantas, o jo kiekvienas albumas – absoliuti klasika. Vienas nuostabiausių iki šiol girdėtų albumų- tai jo 1974 metų įrašas „Fulfillingness’ First Finale”.

Ar turi muzikinių tikslų?

Noriu mėgautis tuo, ką darau, ir, žinoma, tobulėti.

Kas tau, kaip muzikantui, šiuo metu yra svarbiausia?

Pastovumas ir kūryba. Be abejo, mano tikslas yra padaryti taip, kad manęs klausytųsi. Manau, kad blogiausia yra tada, kai atlikėjas išleidžia albumą, kuriame yra viso labo trys geros dainos. Siaubingai nemėgstu perjunginėti (skipping – aut. past.) dainų.

Ar muzika yra tavo pagrindinis užsiėmimas?

Ne. Aš dirbu reklamos versle. Muzika man – pomėgis ir laisvalaikis.

Ar ką nors žinai apie Lietuvą?

Nieko (juokiasi). Tačiau manau, kad be problemų ją rasčiau žemėlapyje.

Ar norėtum ką nors perduoti lietuviams, skaitantiems Tavo interviu?

Visų pirma, ačiū už susitomėjimą mano muzika. Keista (o kartu ir labai džiugu), kad mano kūryba domisi Lietuva. Netgi kai kurie mano artimiausi draugai neklauso to, ką aš kuriu (juokiasi).

O jei rimtai – tiesiog ačiū. Jūs įkvėpiate mane toliau kurti.

Dinosaurus Rex albumas „Pop Information”

Dinosaurus Rex albumas „Cosby Sweater”

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *