Bene geriausio „Beastie Boys” albumo 25-mečio proga – trumpas dokumentinis filmas apie grupę

Gegužės 31-ąją dieną prieš lygiai 25 metus pasirodė grupės „Beastie Boys” albumas „Ill Communication”, anuo metu sukėlęs revoliuciją tiek hip-hopo, tiek ir roko, punk bei pop muzikos pasaulyje. Daugiasluoksnis ir kaleidoskopiškai margas įrašas padarė įspūdį tiek grupės fanams, tiek kritikams, tiek ir tiems, kurie apie šiuos tris jaunus, žydų kraujo turinčius nepraustaburnius dar nieko nebuvo girdėję. Pirmasis albumo singlas „Sabotage” buvo 480-uoju numeriu įtrauktas į žurnalo „Rolling Stone” sudarytą 500 visų laikų geriausių kūrinių sąrašą, o Spike Jonze režisuotas kūrinio vaizdo klipas 1994-aisiais nuolat sukosi MTV eteryje.

Praėjus 25-eriems metams nuo albumo išleidimo ir, deja, grupės nariams Michael „Mike D” Diamond ir Adam „Ad-Rock” Horovitz palaidojus per anksti šį pasaulį palikusį savo bendrakeleivį ir draugą Adam „MCA” Yauch, grupė pasidalino trumpu dokumentiniu filmu apie „Ill Communication” albumo laikų grupės kūrybos atkarpą.

Filme „Still Ill” – pokalbiai ne tik su grupės nariais Ad-Rock ir Mike D, bet ir su sesijiniu grupės klavišininku Mark “Money Mark” Nishita ir prodiuseriu Mario Caldato, o taip pat – niekur neskelbta video medžiaga iš „Ill Communication” įrašų sesijų.

Albumo "Ill Communication" viršelis

Albumo „Ill Communication” viršelis

 

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *