Fink išleido naują albumą „Bloom Innocent”

Bloom Innocent

Albumo viršelis

Kiekvieno naujo „Fink” albumo pasirodymas mums prilygsta Kalėdoms. O dar nuo tų senų laikų, kai 2006-aisiais Finas Greenalas ir kompanija į pasaulį paleido savo antrą studijinį įrašą „Distance In Time”, jų muzika tapo neatskiriama mūsų kasdienybės dalimi.

Šiandien „Fink” pristato dar vieną itin muzikalų savo kūrinį „Bloom Innocent”. Aštuonių dainų plokštelę sukurti Finui prireikė dvejų metų. Žinoma, precizika ir reiklumu garsėjantis muzikantas kūrinius dailino ilgai, todėl rezultatas – daugiau nei pranokstantis lūkesčius.

Taip, galbūt „Bloom Innocent” – kiek lyriškesnis nei įprastai lyriška „Fink” kūryba. Tačiau tai naujam albumui suteikia dar daugiau potencialo.

Be jau girdėtos titulinės dainos bei „We Watch The Stars” čia rasime dar ne vieną dainą, kurią drąsiai galėtume vadinti tamsos liūdesio himnais. „Out Loud” gali kiek priminti nuostabią albumo „Hard Believer” dainą „Pilgrim”, kompozicija „Rocking Chair” neabejotinai tiktų bet kurio Davido Lyncho kino filmo garso takeliui, o lyriškoji „My Love’s Already Here” be didesnių abejonių galėtų būti tituluojama gražiausia 2019-ųjų rauda.

Tačiau „Fink” kūryba tuo ir yra išskirtinė – išėmus vieną paveikslo dalį, nematai visumos. O „Bloom Innocent” visuma – ypatinga. Perklausius visą įrašą atrodo, kad perskaitei neįtikėtinai gerą knygą. Taip, ne lengvo skaitymo. Taip, gilią. Gal Sartre’ą ar Camus? Nesvarbu. Svarbu, kad ji būtų tokia, po kurios perskaitymo kažkas išlieka. Ilgam… Galbūt netgi visam laikui.

Toks yra ir naujas, jubiliejinis 10 „Fink” albumas. Nuoseklus, gilus, kartais liūdnas, o kartais įkvėpiantis, tačiau itin išbaigtas ir pasakiškai turtingas. Turbūt nesuklysime pasakydami, kad tai brandžiausias ir, ko gero, pats gražiausias iki šiol išleistas grupės darbas.

Beje, labai greitai (jau lapkričio 7 dieną) „Fink” galės išvysti ir Lietuvos gyventojai, mat Finas su kompanija menų fabrike „LOFTAS” surengs savo solinį pasirodymą. O grupės koncertai – dar viena atskira jų profesionalumo išraiška. Čia muzika niekada neskamba identiškai tam, kaip skamba albumuose, o kūrinių interpretacijos kartais pasiekia tokią neįtikėtiną stadiją, kad apie tai, beklausydamas studijinę versiją net negalėdavai susimąstyti. Juk tikras „Fink” gerbėjas niekada net negalėtų pagalvoti, kad jie savo koncerta užbaigs „Foals” ekstazę primenančiu „Shakespear” variantu ar iš lyriškosios „Berlin Sunrise” stadioniniu himnu paversta šio kūrinio versija.

Taigi, po muzikinės pasakos naujame albume netrukus galėsime liudyti ir gyvą šios muzikinės pasakos versija Lofte.

O dabar… O dabar tiesiog pasimėgaukime neįtikėtinu naujuoju „Bloom Innocent”.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *