Į Lietuvą sugrįžta Fink

FINK

Fink

Mano muzikos itin mėgstamas, daug kartų kalbintas, milijonus sykių perklausytas britų projektas „Fink“ sugrįžta į Lietuvą. Nuostabusis muzikos talentas Finas Greenallas ir jo komanda pasirodymą surengs menų fabrike „Loftas”. Tai bus jau trečias hitų „Looking Too Closely”, „Sort Of Revolution”, „Berlin Sunrise” ar „Shakespear” kūrėjų pasirodymas mūsų šalyje. Vienintelis „Fink” koncertas Baltijos šalyse Vilniuje įvyks lapkričio 7 d.

Kad „Fink” nėra abejingi Lietuvai ir jos publikai – toli gražu nėra paslaptis. Ne kartą prisipažinęs, kad Vilnius – viena mėgstamiausių jo koncertinių stotelių visame pasaulyje, F. Greenallas duodamas interviu negaili komplimentų nei „Lofui”, nei (juo labiau) mūsų šalies publikai.  Paskutinį kartą manoMUZIKA grupės „Fink” sielą kalbino 2017-ųjų vasarą Amsterdame, kai buvo pristatoma pirmoji jų bliuzo plokštelė „Fink‘s Sunday Night‘s Blues Club. Visą interviu galite rasti ČIA. Paskutinio grupės koncerto Lietuvoje apžvalgą rasite ČIA.

Keli faktai apie „FINK”

Kiek daugiau nei prieš metus „Fink” išleido albumą „Resurgam“. Šis įrašas –  devintas  grupės diskografijoje. Plokštelę prodiusavo žymus britų prodiuseris Flood (anksčiau dirbęs su tokiais atlikėjais kaip „Orbital“, „Sigur Ros“, PJ Harvey, „The Killers“ ir t.t.). Kalbėdamas su manoMUZIKA šį pavasarį, Finas prisipažino, kad jo manymu „Flood“ yra vienas didžiausių muzikos genijų britų muzikos industrijoje.

Nors „Fink“ aktyviai muzikuoja nuo 2000- ųjų, melomanams jie geriausiai žinomi tapo 2009-aisiai metais išleidę dainą „Sort Of Revolution“. Šį kūrinį, ilgą laiką buvusi vizitine grupės kortele, buvo galima rasti to paties pavadinimo albume. Jį grupė įrašinėjo Los Andžele drauge su puikiai pažįstamu atlikėju John Legend. Beje, su pastaruoju muzikantu kartu buvo sukurta ir plokštelėje esanti daina „Move On Me“.

Daina „Sort of Revolution“ ilgą laiką būdavo kūrinys, kuriuo grupė užbaigdavo savo pasirodymus. Tačiau po 2011-aisiais išleisto albumo „Perfect Darkness“ koncertus britai dažniausiai užbaigdavo čia esančia kompozicija „Berlin Sunrise“.  2014- aisiais grupei išleidus albumą „Hard Believer“, kūrinį „Sort Of Revolution“ „Fink“ dažniausiai grodavo netgi koncerto pradžioje. Prieš kelerius metus Finas prisipažino, jog jis seniai laukė akimirkos, kai grupę „Fink“ žmonės pažins ne tik iš 2009-aisiais išleistos dainos.

Savo diskografijoje Finas Greenallas ir kompanija turi du „gyvus“ įrašus. Tai – 2012 metais išleistas diskas „Wheels Turn Beneath My Feet“ ir po metų pasirodžiusi „kolekcine vertybe“ grupės gerbėjų gretose pakrištytas plokštelė, įrašyta drauge su karališkuoju Amsterdamo orkestru. Pirmąjį diską „Fink“ įrašė per koncertinį turą, kurio metu buvo pristatinėjamas  albumas „Perfect Darkness“. Antrasis gyvas albumas buvo sukurtas vienintelio simfoninio koncerto Amsterdame metu. Karališkojo Amsterdamo orkestro atstovai norėjo klasikine muzika „užkrėsti“ kuo daugiau jaunų žmonių. Jų tikslas buvo padaryti taip, kad į Amsterdamo Filharmoniją susirinktų įvairaus amžiaus klausytojų. Tame koncerte buvo dalis “Fink” muzikos, atliktos kartu su orkestru, bei dalis klasikinės muzikos, kuri buvo atlikta be grupės.

Su orkestru britų trio sugrojo dainas „Berlin Sunrise“, „Sort Of Revolution“, „Perfect Darkness“, „Wheels“, „This is the Thing“ ir „Yesterday Was Hard On All Of Us“. Beje, čia Finas debiutavo ir kaip operos atlikėjas, sudainavęs klasikinę kūrinio „What Power Art Thou“ versiją.  Šį pasirodymą grupės lyderis  įvardija viena įdomiausių ir svarbiausių patirčių kolektyvo gyvenime.
Beje, drauge su orkestru atliktas kūrinys „Yesterday Was Hard On All Of Us“ – vienas mėgstamiausių kūrinių grupės gerbėjų gretose.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *