Solinis DAIVOS (Daivos Starinskaitės) debiutas ir naujas EP

DAIVA (nuotr. M. Penkutės)

Lietuvos muzikos scenoje gerai pažįstama dainininkė Daiva Starinskaitė (DAIVA) yra žinoma kaip „Keymono“, o anksčiau – ir „Saulės Kliošo“ bei kitų projektų vokalistė. Padėjusi kurti dainas ir kitiems atlikėjams, šiandien Daiva žengia į solo karjerą ir pristato savo pirmąjį solinį albumą – „DAIVA“.

Pirmąsias mintis solo kūriniams ji pradėjo įsirašinėti prieš daugiau nei dešimt metų, išvykusi studijuoti džiazo į Paryžių. „Aplink buvo daug naujos energijos, inspiracijos, kurią turėjau kažkaip išreikšti. Tuomet į kompiuterį įsirašiau muzikos kūrimo programą Logic, pradėjau kurti melodijas, žaisti su garsais, juos įrašinėti. Tai buvo užuomazga mano solinių kūrinių, bet stiprių ambicijų juos pabaigti ar išleisti tuomet dar nebuvo“, – prisimena Daiva. Šiandien šie kūriniai pabaigti ir iškeliavo į visas pasiklausymo platformas klausytojams.

Šešių dainų albume – ne vien pačios kūrėjos parašytos dainos, bet ir keletas bendradarbiavimų su prodiuseriais Jonu Drėma bei Aron Kyne iš Londono. „Labai prisidėjo Alvydas Mačiulskas, padėjęs išbaigti dainų aranžuotes, efektus, albumo miksavimą ir masterį. Taip pat, paskatino AGATA ir Lietuvos kultūros taryba, finansavusios šio albumo atsiradimą“, – padėkas dalina soul‘o, džiazo ir repo muzikos vokalistė.

Išduoda ir tai, kad įrašė ir naują EP lietuvių kalba kartu su grupe „Keymono“ , kurį žada išleisti netrukus.

Klausome ir vertiname:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *