Antrasis „Akli“ albumas „Refleksija“

Mažiau nei prieš metus išleidę savo debiutinį albumą „Taika“ (rašėmę čia) , Post-punk ir industrial žanrus savo kūryboje jungianti grupė „Akli“ jau paruošė ir antrąjį albumą „Refleksija“. Pasirodo, jog po praėjusios vasaros koncertų, vaikinai užsidarė namuose ir sukūrė dar atviresnį, drąsesnį bei dar stipresnį albumą.

Neseniai pasirodė du šio albumo kūriniai. Apie pirmąjį antrojo albumo singlą „Šventi“ bei jį lydinti klipą rašėme čia, o visai neseniai aptarėme ir naujausią grupės darbą „Nuobodu“.

„Pavadinimas ir vizualo idėja kilo iš sapno. Atsibudęs žinojau, kad būtent žodis refleksija geriausiai apibūdina albumo nuotaiką ir jame nagrinėjamas temas. Šis albumas labai asmeniškas, jo kūrimo procesas atvėrė daug pykčio ir nuoskaudų, kurios prisikaupė per paskutinius metus ir būtent karantino laikotarpį“, – pasakoja grupės vokalistas Kristijonas Valančius.

Šiandien grupė pristato visą albumą, kuriame sudėjo 9 naujas dainas ir dalijasi savo išgyvenimais ir kviečia atmerkti akis bei pažvelgti į save.

Vizualiai albumą perteikti padėjo fotografas ir režisierius Shukowski, kuris taip pat sukūrė klipus grupės „Akli“ singlams „Šventi“ bei „Nuobodu“.

„Refleksiją“ šiandien pirmieji gyvai gali išgirsti kauniečiai koncerte „Sinagogoje“, o albumo pristatymo turas tęsis „Lukiškių kalėjime 2.0“ Vilniuje, rugpjūčio 20 dieną, bei Palangoje „Kablys Jūra“, rugpjūčio 21 dieną.

Albumo įrašymo darbus bei leidybą iš dalies finansuoja AGATA.

Rekomenduojame vakaro grojaroščiui:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *