Jack White: White Stripes prarado savikontrolę

Aiškėja muzikos pasaulį sudrebinusios žinios apie grupės „The White Stripes” išsiskyrimą detalės.

Duetas, kuris nuo 2007 metų nėra išleidęs nieko naujo, išsiskyrė vasario pradžioje. Oficialiuose pranešimuose Jack’as ir Megan White’ai teigė, kad kolektyvo nariai „tiesiog pajuto, kad grupė nebepriklauso jiems patiems, o tam, kad geri prisiminimai, susiję su kolektyvu neišdiltų, „The White Stripes” turi tiesiog išsiskirstyti”.

Po praėjusią savaitę įvykusio „Southe West (SXSW)” festivalio, kuriame Jack’as White’as atliko trumpą solinį pasirodymą, muzikantas sutiko pasidalinti mintimis apie „White Stripes” išsiskyrimą:

„Ilgą laiką grupė nebuvo išleidusi nieko naujo, todėl žmonės nuolat klausinėdavo: „kodėl nedarote to? Kodėl nedarote ano? Nejaugi savo klausytojams nesate „skolingi” naujos muzikos?” Tokie klausimai pradėjo varginti, todėl visuomet bandydavau paaiškinti žmonėms, kad muzikantas – kaip ir menininkas ar skulptorius, kuris kuria savo skulpturą. Mes kuriame muziką ir leidžiame ją į pasaulį. Su „White Stripes” buvo taip, kad nebegalėjome kurti…o nebegalėdami kurti suvokėme, kad grupė mums tiesiog nebepriklauso. Mes nebegalėjome jos sukontroliuoti, todėl viską baigėme tam, kad galėtumėme ja dalintis su visais savo gerbėjais”.

ManoMUZIKA primena, kad Jack’as White’as maždaug prieš mėnesį kalbėdamas su muzikiniu žurnalu „Q“ pripažino, kad po „White Stripes“ išsiskirstymo jis tikrai nebekurs naujų muzikinių projektų

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *