Perrašyta muzikos istorija: Oasis ir Blur lyderiai dainavo kartu

Koncerto akimirka (nuotr. Yui Mok/PA Wire)

Beveik dvidešimt metų nesugebėję užkasti karo kirvių dvi kultinės britpop ikonos – grupių „Blur” ir „Oasis” lyderiai vakar vakare ne tik pasirodė viename koncerte, bet ir kartu atliko bendrą dainą.

Vieno įtakingiausio Jungtinės Karalystės muzikos portalo NME teigimu, šis įvykis užmaršty paliko du dešimtmečius tvyrojusią neapykantą tarp dviejų įtakingiausių britpop grupių visame pasaulyje.

Kažkada Damonas Albarnas yra prispažinęs, kad svajojo apie tai, kaip „Oasis” siela suserga ŽIV. Tuo tarpu į šią jo repliką Noelis Gallagheris buvo atkirtęs, kad su Damonu jis niekada nesikalbės, mat priešingu atveju britpopas numirtų ir tektų besąlygiškai pripažinti jog mes užaugome. Tiesa, pastaruoju metu Damoną Albarną ir Noelį Gallagherį ne kartą galima buvo išvysti kartu. Paskutinį kartą muzikantai buvo susitikę „Brit Awards” ceremonijoje, po kurios užsiminė apie galimą bendradarbiavimą.

Vakar įvyko tai, ko daugiau nei du dešimtmečius laukė šių grupių gerbėjai. „Royal Albert Hall” arenoje buvo organizuotas labdaros koncertas, kuriuo siekta surinkti lėšų vaikams, sergantiems vėžiu. Čia Albarnas ir Gallagheris, kartu atliko legendinę „Blur” dainą „Tender”.

Buvusią „Oasis” žvaigždę „Blur” lyderis pakvietė ant scenos savo pasirodymo metu. Ant scenos, be kultinių „Blur” dar buvo ir Paulas Welleris.  Noelis prisijungė prie grupės ir akomponavo Blurams grojant kultinę savo dainą. Beje, prieš koncertą Gallagheris, kalbėdamas su NME teigė, jog visą laiką norėjo su grupe „Blur” sugroti „Tender” todėl, kad šio kūrinio gitaros partija yra …labai lengva.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *