Spalio vidury – gyvas Fink ir Karališkojo Amsterdamo orkestro albumas

Fink Amsterdame(nuotr. Ronald Knapp)

Pernai lapkritį manoMUZIKA Varšuvoje stebėjo „Fink” koncertą, prieš kurį turėjo galimybę pabendrauti su grupės lyderiu Finu Greenallu. Tąkart kalbėjome ne tik apie riboto tiražo albumą „The Wheels Turn Beneath My Feet”, kurio dėka buvo surengtas koncertinis turas, bet ir apie išskirtinę „Fink” draugystę su Karališkuoju Amsterdamo simfoniniu orkestru.

„Galiu visai atvirai prisipažinti: šis koncertas mums buvo neįkainojama patirtis, kurią iki šiol saugome labai svarbioje savo širdies vietoje. Gaila, tačiau kol kas jį visą galima pamatyti tik turint iPAD’ą, o vienintelis viešojoje erdvėje pasirodęs kūrinys yra „Yesterday Was Hard On All Of Us”. Nesu tikras ar kada nors visas įrašas pasieks platesnę auditoriją, tačiau galiu patikinti, kad ten „Fink” skamba visiškai kitaip… Dainos su orkestrinėmis aranžuotėmis mūsų kūrybai prideda užburiantį prieskonį. Tikrai manau, kad tie žmonės, kurie myli mūsų muziką, šį koncertinį įrašą privalo išgirsti. Ten mes skambame taip, kaip „Fink” dar niekada neskambėjo. Šis koncertas – tai galimybė, kuri pasitaiko vieną kartą gyvenime, todėl esu beprotiškai laimingas, kad “Fink” šį šansą turėjo”, – taip apie pasirodymą su elitiniu Amsterdamo orkestru pernai lapkričio mėnesį manoMUZIKAI pasakojo grupės lyderis Finas.

Šiandien mus pasiekė puikios žinios: spalio 14 dieną visas „Fink” ir Karališkojo Amsterdamo orkestro kartu įrašytas koncertas bus išleistas kompaktinio disko ir vinilo formatu. Todėl šios britų grupės mylėtojai turi dar vieną priežastį džiaugtis: tamsi grupės muzika, paskendusi orkestrinėse aranžuotėse suskambės taip, kaip dar jos tikrai nesate girdėję.

manoMUZIKA prisipažįsta: šį koncertą jau peržiūrėjome tikrai ne kartą ir ne du, tačiau sužinoję, kad jis bus išleistas ir atskiro albumo pavidalu, tikrai labai apsidžiaugėme. Tiems, kas (lygiai taip pat, kaip ir mes) jau dabar nori užsisakyti  šį vietos fonotekoje tikrai verta įrašą, spauskite ČIA.

Išskirtinį manoMUZIKOS interviu su „Fink” skaitykite ČIA.

„Fink” koncerto Varšuvoje apžvalgą skaitykite ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *