Bushmills LIVE pristato: Fractures

Į australo Mark Zito kūrybą manoMUZIKA savo radarus nukreipė praėjusiais metais, kai internete pasklido pirmasis atlikėjo singlas „Twisted“. Neilgtrukus daina susilaukė šimtus tūkstančių perklausų ir 6 mėnesius karaliavo kaip grojamiausias „Triple J“ kūrinys. Iš nuostabos kelti antakius privertė ne tik debiutas, bet ir tolimesni atlikėjo perliukai – remiksai, singlai, bendradarbiavimo rezultatai, o muzikos blogeriai ir kritikai ėmė sutartinai prognozuoti didelę Mark Zito projekto ateitį. Visgi, šiandien „Fractures“ vardas vis dar nesusilaukia savęs verto dėmesio, todėl taisome padėtį bent jau mūsų skaitytojų tarpe ir pirmąkart drauge su kokybiškų muzikinių renginių serija „Bushmills LIVE“ pristatome visapusiškai Jūsų ausų vertą australišką produktą.

James Blake ir Jamie Woon – tokius palyginimus dažniausiai girdi Mark Zito apie savo muziką. „Palyginimai yra smagu, ypač, jeigu tai yra atlikėjai, kuriais aš tikrai žaviuosi. Žinoma, tikiuosi ateityje pats būti tas vyrukas, su kuriuo lygins naujokus scenoje, tačiau šiuo metu tikrai džiaugiuosi, jog telpu tame pačiame sakinyje su dideliais, talentingais vardais , – prisipažįsta Zito, – be to, manau, kad bėgant laikui ir man pristatant vis daugiau muzikos, tie palyginimai keisis“.

Švelni, gili boso linija, emocingas vokalas lydi kiekvieną kūrinį, tačiau, reikia pripažinti, jog „Fractures“ garsas neapsiriboja vienu ir tuo pačiu skambesiu. Atlikėjas prisipažįsta, kad kiekvieną kartą rašant dainą įkvėpimo šaltiniu tampa vis kita situacija. „Nesistengiu semtis iš savo asmeninio gyvenimo, todėl tiesioginių nuorodų apie konkrečius išgyvenimus mano kūryboje rasite retai. Dar nebuvo ypatingų audrų ar pokyčių, vertų pavirsti dainos žodžiais, visgi, neabejoju, jog pasąmonėje viskas susidėlioja į vieną patirtį ir išraišką, taigi, netiesioginė įtaka yra neišvengiama“ , – pasakoja Mark.

Simboliška ar ironiška, tačiau pradėjus kurti po „Fractures“ vardu [liet. reikšmė „lūžiai“], atlikėjas patyrė kaklo lūžį, tris mėnesius nešiojo specialų įtvarą ir todėl kurį laiką buvo pristabdęs aktyvią kūrybą. Šiuo metu Zito jaučiasi puikiai, aktyviai koncertuoja gimtojoje Australijoje ir pristatinėja debiutinį 8 dainų trumpagrojį (EP), kuris yra oficialiai išleidžiamas rytoj.

Drauge su „Bushmills LIVE“ keliam nykščius į viršų ir sekame toliau šio atlikėjo kūrybą.

Mark Zito „Fractures“ (nuotr. iš oficialios atlikėjo socialinio tinklapio paskyros)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *