Bushmills LIVE pristato: Motorama

Mes mėgstam gerą muziką. Dar labiau mėgstam ja dalintis su jumis – kad galėtumėte džiaugtis kartu. Todėl šiandien, kartu su puikų muzikinį skonį turinčiais „Bushmills LIVE“, norime jus supažindinti su mūsų šalyje dar ne itin žinoma, tačiau daug gerų žodžių verta grupe „Motorama“.

Iš Rusijos, Rostovo prie Dono kilusių keturių vaikinų ir vienos merginos (beje, grojančios bosine gitara) muzikinė kelionė prasidėjo dar 2010 metais. Grupė pripažino, kad daug įtakos jų muzikai turėjo rusiškos 80-tųjų „new wave“ grupės bei britiškas indie-rock‘as.

2010 metų pavasarį išleistas pirmasis jų albumas „Alps“ sulaukė didelio susidomėjimo ir pagyrų ne tik iš Rusijos, bet ir iš visos Europos muzikos mėgėjų. Vokalistas Vladislav Parshin prasitarė, kad šis albumas buvo įrašytas visiškai savadarbiškai ir paprastai – draugo bute, su skolintomis gitaromis, paprasčiausiu mikrofonu, įrašant garsą į kompiuterį. Tenka pripažinti, kad rezultatas – stulbinantis.

2012 metų rudenį pasirodė antrasis pilnas jų albumas pavadinimu „Calendars“, kurį galima laikyti tiesiog puikiu „Alps“ tęsiniu, su jau puikiai atpažįstamomis ryškiomis ir melodingomis bosinės gitaros linijomis bei stipriu, žemu vyrišku vokalu.

Be šių albumų „Motorama“ turi sukaupusi nemažą išleistų singlų ir EP kolekciją : „Horse“, „Bear“, „Ghost“, „One Moment“, „Empty Bed“, „Eyes“, „She is There“.

Kitų metų sausio mėnesį grupė žada pristatyti savo trečiąjį pilną albumą, pavadinimu „Poverty“, kurio kūriniu „Dispersed Energy“ mes jau dalinomės ČIA. Net neabejojame, kad albumas bus vertas dėmesio, o galbūt ir ilgam užsiliks grojaraščiuose.

Drąsiai sakome, kad tai yra geriausias šių dienų Rusijos post-punk kolektyvas. Dažnai lyginama su „Joy Division“, grupė tikrai patiks „The Editors“, „Interpol“, „The National“, „The Drums“ ir panašaus skambesio mėgėjams.

Beje, praėjusią vasarą „Motorama“ turėjo nedidelį koncertą vieno Vilniaus hostelio kieme ir pasidalino puikiomis nuotraukomis iš viešnagės. Jas žiūrėkite ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *