Owen Pallett Varšuvoje: smuiko ir „loopo” magija

Owen Pallett

Kad anksčiau ar vėliau turėsiu apsilankyti Oweno Palleto koncerte, supratau peržiūrėjusi jo pasirodymą „Youtube“. Kartą. Ir dar kartą. Ir dar. Ir vis dar neatsibodo.

Mažai žinomas Europoje kanadietis multiinstrumentalistas dažnai yra vadinamas „antro plano genijumi“. Jis koncertuoja su „Arcade Fire“, kartu su šios grupės nariais buvo nominuotas Oskarui už garso takelį filmui „Her“. Jo smuiką galima išgirsti aibėje pop ir indie įrašų: nuo Robbie Williams iki Franz Ferdinand, Snow Patrol ar The National.

https://www.youtube.com/watch?v=eXp4ZDJHO1s

Ir nors karts nuo karto jį galima išvysti koncertuojant Europoje, prie Lietuvos priartėjęs dar nebuvo. Ar esant tokioms aplinkybėms galėjau praleisti du vienintelius jo koncertus Varšuvoje? Nė už ką.

Į įvykio vietą atvykstu ankstėliau – užimti pozicijas. Pasirodo, visai be reikalo. Likus pusvalandžiui iki koncerto, salėje (koncertas vyko bare/kavinėje/įrašų parduotuvėje/mini klube „Pardon, To Tu“), dydžiu primenčiančioje standartinę lietuvišką svetainę, yra vos keli žmonės. Ir šuo.

Apsidžiaugusi („Dieve, koncertas atrodys lyg jis grotų specialiai man“), po to nuliūdusi („Jis bankrutuos ir daugiau niekada neatvažiuos į Rytų Europą“) stebiu pamažu besirenkančius žmones. Atėjus koncerto valandai, salytė beveik sausakimša.

Ir štai prasideda. Ironiškai, nuo dainos „That’s when the audience died“, iš tų laikų, kai Owenas dar kūrė po Final Fantasy slapyvardžiu. Po dar kelių solo sugrotų dainų („Pagrojau kelias senas dainas, dabar paklausysite tikros muzikos“), ant scenos užlipa grupės nariai, Robbie Gordon ir Matt Smith.


Kalbama nedaug, to ir nereikia. Plyšta smuiko stygos, užstringa „loopas“, per visą sceną nuskrenda būgno lazdelės, bet niekas nesutrukdo šiai magiškai valandai. Virš valandos trūkęs koncertas užbaigiamas „This Is The Dream Of Win & Regine“ (skirta Win‘ui Butleriui ir Régine Chassagne iš „Arcade Fire”).

Girdžiu pokalbių nuotrupas („Bet tai wow“, „Dar niekad nemačiau taip kankinamo smuiko“). Ačiū dievui, kitas koncertas jau šįvakar. Jei suskubsite, galite į jį dar suspėti.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *