Po trejų metų pertraukos sugrįžta grupė Bon Iver

BonIver_06

Bon Iver (nuotr. grupės archyvo)

Tris metus tylėjęs Viskonsino kolektyvas „Bon Iver” pagaliau sugrįžta į didžiąją sceną. Kalbėdamas apie sugrįžimą hitų „Holocene”, „For Emma” ir „Calgary” kūrėjas pabrėžė, kad nauja grupės kūryba, kaip visada, nebus orientuota į pinigus.

„Per pastaruosius metus mes nuolat tobulėjome. Mūsų kūrybos nepalietė populiarumas arba į pinigus orientuota muzikos industrija. Kuriame muziką iš meilės, o ne dėl pinigų”, – interviu portalui „Kare 11” sakė Justinas Vernonas.

Grupė „Bon Iver” savo sugrįžimą pažymės grodama vasaros festivaliuose, iš kurių bene svarbiausiu pats kolektyvas įvardija Justino Vernono organizuojamą naują muzikos fiestą gimtajame Eaux Claires miestelyje.

” Kur kitur jei ne savo gimtajame mieste mes galime pradėti naują grupės gyvavimo etapą. Labai laukiu šio koncerto ir tikiu, kad tai bus puiki nauja „Bon Iver” pradžia”, – kalbėdamas apie festivalį sakė J. Vernonas.

Liepos 17-18 dienomis vyksiančiame festivalyje kartu su „Bon Iver” viena scena dalysis tokie kolektyvai kaip „The National”, Sufjan Stevens ir kiti.

Kol kas apie tai, kada nauja „Bon Iver” kūryba pasieks gerbėjų ausis, nepranešama.

manoMUZIKA primena, kad grupė „Bon Iver” iki šiol yra išleidusi du studijinius albumus. 2007-aisiais pasirodęs kolektyvo darbas „For Emma, Forever Ago”, įkvėptas nelaimingos J. Vernono meilės, tapo išskirtiniu proveržiu grupės istorijoje. Albumas indie muzikos kritikų iki šiol pagrįstai yra vadinamas vienu reikšmingiausių savo žanro kategorijoje. Po ketverių metų išleistas antras studijinis grupės įrašas susišlavė dvi „Grammy” statulėles ir pateko į perkamiausių albumų sąrašo penketukus JAV, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Norvegijoje, Danijoje ir kitose šalyse.

Vienu talentingiausių XXI a. indie muzikos  kurėju tituluojamas grupės lyderis Justinas Vernonas be grupės „Bon Iver”, kuria ir prisideda prie tokių kolektyvų kaip „Volcano Choir”, „Gayngs” ar „Shouting Matches” grupių veiklos.

Grupės „Bon Iver” koncerto Hamburge recenziją skaitykite ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *