manoATRADIMAS: Alex Vargas

Skaičiuojant paskutinį pusvalandį iki Jack Garrat pasirodymo viename Jungtinės Karalystės mieste, į sceną užlipo vyrukas su gitara. Prisistatė, užgrojo ir tuomet kiekvieno, buvusio toje salėje, akys sužiuro į jį. Gėrimai taip ir liko rankose, pokalbiai nutrūko, rūkymo poreikiai buvo atidėti. Drauge su visa nustebusia minia tuomet pirmą kartą Alex Vargas išgirdome ir mes. „Universalus, bet unikalus talentas, su autentišku, išsiskiriančiu vokalu. Pasiruoškit būti priblokšti.“ – kartą jį apibūdino „Mahogany“. Ir jie buvo absoliučiai teisūs.

Vėliau paieškos internete patvirtino, jog šį Danijoje gimusį, vėliau į Jungtinę Karalystę muzikanto karjeros siekti persikrausčiusį vyruką, lydi solidus skaičius gerbėjų – jo paties koncertai Londone išparduodami iki paskutinio bilieto. Tik 2010-aisiais solinę karjerą pradėjas Alex Vargas prieš tai porą metų buvo grupės pop rock grupės „Vagabond“ nariu, su kuria išmaišė Europą ir net buvo užlipę į masinio festivalio „Glastonbury“ sceną. 2013 metais atlikėjas bendradarbiavo su progressive trance kolektyvu „Above & Beyond“, tačiau šiuo metu visą savo dėmesį skiria savo paties projektui.

Kol kas jo diskografijoje – labai ankstyvos kūrybos albumas „Rookie“, išleistas 2003-ais, bei prieš porą metų pristatytas EP „Howls“, kuriame jau girdimas Vargas būdingas „Noise Soul“ skambesys. Šių metų rugsėjo pradžioje atlikėjas pristatė naują kūrinį – „Giving Up The Ghost“. Daina sufleruoja apie Alex artėjimą prie elektronikos – tai ypač jaučiasi jo pastarųjų metų gyvuose pasirodymuose, kuriuose gitarą vis dažniau keičia sintezatorius, ritmai ir eksperimentai.

Nekantraujam sulaukti būsimo naujo albumo, kuris sudėlios taškus ant i ir, neabejojam, įrašys Alex Vargas vardą į muzikos kritikų ir gerbėjų atmintį.

 

11167803_10153335673343793_2363071247552266827_n

Alex Vargas (nuotr. iš atlikėjo oficialios socialinio tinklo paskyros)

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *