Paskelbti perkamiausi 2015 metų Didžiosios Britanijos albumai

imagegen

Metų albumai

Jungtinės Karalystės agentūra, skaičiuojanti regione parduodamus muzikinius albumus, paskelbė 50 perkamiausių praėjusių metų įrašų. Kaip ir galima buvo tikėtis, metų karaliene ir daugiausiai albumų pardavusia atlikėja pripažinta Adele. Po ketverių metų pertraukos su nauju albumu „25” it viesulas sugrįžusi muzikantė 2015- aisias pardavė 2.496 milijonus įrašų. Labiausiai šokiruojanti žinia yra ta, jog tai padaryta viso labo per 6 savaites (L.Z. – Adele įrašas „25” buvo išleistas lapkričio 20 d.), todėl galima tik įsivaizduoti kiek šio disko kopijų būtų parduota, jeigu jis būtų pasirodęs keliais mėnesiais anksčiau. Beje, šis albumas yra visų laikų perkamiausias Jungtinės Karalystės įrašas. Vien tik per pirmą savaitę jo buvo parduota daugiau kaip 800 tūkstančiai kopijų. Tai yra absoliučiai geriausias rezultatas.

Kalbant apie populiariausią praėjusių metų albumą, reikia pasakyti, kad jos autorei priklauso dar du rekordai. Adele diskas „25” tapo greičiausiai istorijoje 1 milijono parduotų kopijų tiražą pasiekusiu įrašu (tai jai pavyko padaryti per 10 dienų) ir albumu, kurio parduotas tiražas pasiekė 2 milijonus (tai pavyko padaryti per 29 casino dienas). Palyginimui, ankstesnis muzikantės įrašas „21” tuos pačius skaičius pasiekė „tik” per 13 savaičių.

Adele

Adele albumo „25” viršelis

Antroje perkamiausių albumų sąrašo vietoje įsitaisė Lietuvoje koncertą surengusio Ed Sheerano albumas „X”. 2014-aisiais išleistas albumas praėjusiais metais mėgavosi šlove ir vasarą netgi buvo sugrįžęs į perkamiausių albumų sąrašo viršūnę. Per metus šio albumo parduota beveik milijonas kopijų. Beje, „X” – ne vienintelis Sheerano albumas perkamiausiųjų tope. 38 vietoje liko debiutinis muzikanto diskas ” „, išleistas 2011 metais.

Trečioje topo vietoje – užpernai pasirodžiusi debiutinė Sam Smith plokštelė „In The Lonely Hour”. Vieta žemiau –  Elvis Presley diskas „If I Can Dream”. Pernai išleistoje plokštelėje – geriausios rokenrolo karaliaus dainos ir originalus archyvinis Elvio vokalas, kuriam pritaria Karališkasis simfoninis orkestras. Spalio pabaigoje išleisto įrašo buvo parduota 881 tūkstantis kopijų. Beje, pakilęs į pirmąją vietą lapkričio mėnesio perkamiausių albumų sąraše, Elvis tapo geriausiai albumus Didžiojoje Britanijoje parduodančiu atlikėju vyru . Šis albumas – jau 12 prieš 38 metus anapilin iškeliavusio muzikanto diskografijoje, pasiekęs perkamiausiųjų sąrašo viršūnę.

manoMUZIKA pateikia perkamiausius 2015-ųjų metų Jungtinės Karalystės albumus.

1 25 ADELE
2 X ED SHEERAN
3 IN THE LONELY HOUR SAM SMITH
4 IF I CAN DREAM ELVIS PRESLEY
5 PURPOSE JUSTIN BIEBER
6 1989 TAYLOR SWIFT
7 I CRY WHEN I LAUGH JESS GLYNNE
8 CHAOS AND THE CALM JAMES BAY
9 A HEAD FULL OF DREAMS COLDPLAY
10 WANTED ON VOYAGE GEORGE EZRA
11 GET WEIRD LITTLE MIX
12 HOZIER HOZIER
13 NEVER BEEN BETTER OLLY MURS
14 MADE IN THE AM ONE DIRECTION
15 WILDER MIND MUMFORD & SONS
16 ANOTHER COUNTRY ROD STEWART
17 TITLE MEGHAN TRAINOR
18 ALONE IN THE UNIVERSE JEFF LYNNE”S ELO
19 HOW BIG HOW BLUE HOW BEAUTIFUL FLORENCE & THE MACHINE
20 COMMUNION YEARS & YEARS
21 CHASING YESTERDAY NOEL GALLAGHER”S HIGH FLYING
22 ROYAL BLOOD ROYAL BLOOD
23 A PERFECT CONTRADICTION PALOMA FAITH
24 1000 FORMS OF FEAR SIA
25 THE VERY BEST OF CILLA BLACK
26 BEAUTY BEHIND THE MADNESS WEEKND
27 THE ULTIMATE COLLECTION PAUL SIMON
28 AMERICAN BEAUTY/AMERICAN PSYCHO FALL OUT BOY
29 DARK SKY ISLAND ENYA
30 DRONES MUSE
31 CHAPTER ONE ELLA HENDERSON
32 A YEAR OF SONGS ALEXANDER ARMSTRONG
33 III TAKE THAT
34 DELIRIUM ELLIE GOULDING
35 RATTLE THAT LOCK DAVID GILMOUR
36 THE BALCONY CATFISH & THE BOTTLEMEN
37 LIQUID SPIRIT GREGORY PORTER
38 ED SHEERAN
39 KEEP THE VILLAGE ALIVE STEREOPHONICS
40 CHRISTMAS MICHAEL BUBLE

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *