Lietuva šiemet tapo pagrindine muzikos festivalio „The Great Escape” partnere

Jungtinės Karalystės mieste Braitone vykstantis „naujos muzikos Kanais” vadinamas muzikos grupių prisistatymo („showcase”) festivalis „The Great Escape” šiemet pagrindiniais savo partneriais pasirinko Lietuvos ir Latvijos muzikos atstovus. Festivalyje Lietuvą atstovaus Lietuvos muzikos industrijos asociacija, o Latviją – „Music Export Latvia”. Ši partnerystė suteiks galimybę Lietuvos muzikos kūrėjams susipažinti su užsienio muzikos verslo banginiais. Dalyvavimas „The Great Escape” festivalyje muzikantams yra puiki proga kartu su savo muzika išplaukti į platesnius vandenis.

Planuojama, jog šiemet festivalyje Lietuvą atstovaus grupė „Without Letters” ir Alina Orlova. Tuo tarpu iš Latvijos į Braitoną vyks kolektyvas „Carnival Youth” bei avangardinį pop kuriantis duetas „Howling Owl”.

Lietuvos muzikos industrijos asociacijos vadovas Vaidas Stackevičius sako, jog bendradarbiavimo pasiūlymas iš „The Great Escape” atstovų buvo visiškai netikėtas ir jog viskas įvyko labai greitai.

„Bet čia turbūt ir yra šio festivalio esmė – atrasti naujus talentus ir rinkas, kurios gali netikėtai nustebinti. Labai didžiuojamės, kad kartu su Latvija šiemet būsime pagrindiniais šio naujos muzikos festivalio partneriais”, – sako Vaidas Stackevičius.

The Great Escape” festivalis vyksta jau 11 metų, per kuriuos atvėrė tarptautines galimybes dideliam kiekiui atlikėjų. Šis festivalis buvo muzikiniu tramplinu tokiems atlikėjams kaip Adele, „Bon Iver”, „The Kooks”, „Django Django”, „Bat For Lashes”, „Midlake”, „Passenger”, „Foals” ir daugeliui kitų.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *