„Deeper Upper” pristatė savo debiutinį albumą „Mirrors”

Šiandien Vilniuje, „Liverpool” bare, buvo pristatytas ilgai lauktas debiutinis grupės „Deeper Upper” albumas „Mirrors”.

Per daugiau nei 5 metų gyvavimo laikotarpį grupė su savo klausytojais yra pasidalinusi pora trumpųjų albumų (EP) ir remiksų rinkiniu, tačiau savo pirmąjį albumą išleido tik dabar.

Debiutinį albumą „Mirrors” sudaro dešimt visiškai naujų kūrinių, tarp kurių ir neseniai pristatyti „No Regrets” bei „Moutain on My Shoulders”.

„Nenorėjome į albumą įtraukti dainų, kurios jau buvo išleistos ankstesniuose EP, tai praeitas mūsų etapas. Dabar jaučiamės atsinaujinę bei labiau subrandinę savo skambesį. Naujuose kūriniuose dar labiau išryškinome savo mėgstamus sintezatorius ir elektroninius būgnus,“ – pasakoja „Deeper Upper” nariai.

Iš karto po oficialios albumo perklausos „Mirrors” buvo patalpintas į populiariausias internetines muzikos transliacijų platformas – „Spotify”, „Deezer”, „Apple Music” bei „Tidal”. Nuo šiandien albumą jau galima įsigyti iš „iTunes”, „Amazon”, „Google Play Music” ir kitų internetinių parduotuvių.

Deeper Upper“ albumą išleido ir CD pavidale, todėl neliko užmiršti ir muzikos kolekcionieriai. Kaip teigiama grupės pranešime spaudai, fiziniam įrašo kūrimui šįkart buvo skirta ypač daug dėmesio. Albumo dizainą kūrė dizaineris Tomas Markevičius, o atskiros albumo pakuotės detalės buvo gaminamos veidrodžių gamykloje. Kiekvieną CD pakuotę grupės nariai patys surinko savo rankomis, tad kiekvienas albumas – rankų darbo.

Be to, grupės nariai prasitarė, kad fiziniame albume yra ir muzikinių staigmenų – tik įsigiję CD versiją klausytojai galės surasti papildomą, vienuoliktąjį kūrinį. Minutės trukmės minimalistinio kūrinio, pasislėpusio CD įrašo gilumoje, grupė nežada viešinti internete.

Nuo šiandien albumas parduodamas Rūdninkų knygyne bei „iMuzika“ parduotuvėje Vilniuje. CD plokštelę bus galima įsigyti ir „Deeper Upper“ koncertinio turo metu.

„Mirrors“ įrašytas „Ymir Audio“ įrašų studijoje, kurioje grupė dirbo kartu su muzikos prodiuseriu Snorre Bergerud.

Pirmasis albumo pristatymo koncertas vyks jau lapkričio 22 d., antradienį. Rytoj koncerto Vilniuje, manų fabrike LOFTAS, metu kartu su „Deeper Upper” pasirodys ir elektroninės muzikos kolektyvas „Black Water“.

Kiti albumo „Mirrors” pristatymo koncertai vyks:

Gruodžio 3 d. Kauno klube „Largo“

Gruodžio 9 d. Klaipėdoje „Raketoje“

Gruodžio 10 d. „Blic“ bare Šiauliuose.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *