Andrius Mamontovas pristato naują kultinės Foje dainos „Kitoks pasaulis” versiją

Savo penkiasdešimtmetį kartu su gerbėjais gruodžio 17 d. „Siemens” arenoje švęsiantis Andrius Mamontovas, kaip ir žadėjo praėjusią savaitę, pagaliau pristato naują dainos „Kitoks pasaulis” versiją.

Originalioji šio kūrinio versija dienos šviesą išvydo daugiau kaip prieš 30 metų – 1985-aisiais. Tačiau, pasak atlikėjo, jau tada jis norėjo kūriniui suteikti kitokį – kiek elektroniškesnį garsą.

„Kai 1984-aisiais kūriau „Kitokį pasaulį“, visąlaik jutau, kad kūrinys turėjo skambėti elektroniškai. Deja, tai buvo laikai, kai tokių svajonių įgyvendinimui tiesiog neturėjome galimybių. Todėl dainą, kartu su tuomet besikuriančios grupės „Foje“ nariais įrašėme mokyklos koridoriuje“, – prisiminimais dalijosi Andrius Mamontovas.

Naujoji „Kitokio pasaulio” versija skambės trumpo metro Airijos režisieriaus Shane Europa kino juostoje „Spąstai“. Muzikanto teigimu, kai filmo režisierius paprašė leisti juostoje naudoti šią dainą, jis nusprendė kūrinį įrašyti taip, kaip visada norėjo, kad jis skambėtų.

„Kai pernai Dubline pristatinėjau savižudybių prevencijos iniciatyvą „Nebijok kalbėti“, prie manęs priėjęs jaunas Airijos režisierius paklausė, ar negalėtų „Kitokio pasaulio“ naudoti savo naujai kuriamame filme. Sutikau, nes supratau, kad tai bus puikus impulsas įgyvendinti savo seną svajonę – sukurti tokią „Kitokio pasaulio“ versiją, kokią visą gyvenimą norėjau girdėti“, – sakė A. Mamontovas.

„Kitoks pasaulis” – vienas populiariausių visų laikų „Foje” kūrinių. Jis pradėjo ir 1997- ųjų metų grupės atsisveikinimo turą „Vilnius – Kaunas – Klaipėda“. Paskutinio šio turo koncerto Vilniaus Vingio parke klausėsi 60 tūkst. žmonių. Tai geriausias pasiekimas šalies istorijoje. Šio pasiekimo iki šiol nėra pavykę pakartoti nė vienai Lietuvos grupei.

KITOKS PASAULIS 2017

A. Mamontovas „Kitoks pasaulis 2017”

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *