Per du veiklos metus iš „Tidal” atsistatydino jau trečias vadovas

Prieš porą metų griausmingai apie muzikos internete naujos eros pradžią paskelbusi muzikos transliacijų internetu platforma „Tidal” ir toliau susiduria su sunkumais. Nuo to laiko, kai „Tidal” įsigijo reperis „Jay-Z”, iš šios bendrovės atsistadydino jau trečias vadovas – visai neseniai „Tidal” atsisveikino su vykdomuoju direktoriumi Jeff Toig, kuris šiose pareigose dirbo nuo 2016 metų sausio.

Nors tikslios „Tidal” ir Jeff Toig išsiskyrimo priežastys nėra žinomos, įvairūs šalitiniai teigia, jog Jeff Toig tiesiog savo noru nusprendė pasitraukti. Prieš prisijungdamas prie „Tidal” jis buvo vienas iš kitos populiarios platformos, „Soundcloud”, vadovų, dirbo su projektais „Muve Music” bei „Cricket Wireless” ir buvo vienas iš „Virgin Mobile USA” įkūrėjų.

Kas „Tidal” vykdomojo vadovo pareigose pakeis Jeff Toig, kol kas nepranešama.

Tidal” vardas plačiai nuskambėjo 2015 metais, kada JAV rap muzikos žvaigždė „Jay-Z” už 56 milijonus dolerių įsigijo švedų bendrovę „Aspiro” ir jų plėtotą WiMP muzikos trasliacijų platformą, kuriai ir buvo suteiktas „Tidal” vardas. Pačioje pradžioje atrodė, jog „Tidal” taps rimtu konkurentu tokioms milžinėms kaip „Spotify„, „iTunes”, „Deezer”, „Apple Music” ir panašiai, nes už „Tidal” aktyviai agitavo muzikos pasaulio garsenybės, tarp kurių Beyonce, Kanye West, „Daft Punk”, Nicki Minaj., Calvin Harris ir kiti. Tą muzikantai darė todėl, kad „Tidal” žadėjo daug dosniau atsilyginti muzikantams už jų kūrybos perklausas, nei anksčiau minėtos platformos. Visgi kol kas „Tidal” nepavyko pateisinti sukeltų lūkečių, o vienas po kito pasitraukiantys vadovai pasitikėjimo šia platforma nestiprina.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *