manoATRADIMAS: George Clanton

Palėsiais ir kerpėm apaugusią manoATRADIMO skiltį iš gelmių šiandien traukia George Clanton – Brukline kuriantis atlikėjas, kuris seną gerą synth pop muziką spalvina kitokiais atspalviais ir suteikia jai naują vardą VAPORWAVE.

Savo karjerą George Clanton pradėjo kaip „Mirror Kisses”, tačiau pamanęs, kad elektrinės gitaros garsų persmelkta jo kuriama shoegaze muzika, kaip pats sako, „niekam nepatiko”, neilgai trukus palaidojo „Mirror Kisses”. Tiesa, tai buvo tik vienas iš George Clanton pseudonimų, nes jis taip pat nuo 2012 metų kūria ir kaip „ESPRIT 空想”. Kaip teigia pats George Clanton, „ESPRIT” yra jo „užklasinės” veiklos projektas, kurio muzika daugiausia remiasi elektroniniais synth pop muzikos semplais.

Visgi draugystė su shoegaze ir kompiuteriu jam padėjo atrasti naujus horizontus ir į juos įpinti kosmiškai aidinčius 80-ųjų sintezatorių garsus bei įprasminti juos lėtais, tačiau aiškiais ritmais. Į visa tai įbėrus devintojo dešimtmečio vizualinių prieskonių, gavosi labai gerai į šiandienos alternatyvos rėmus įsipaišantis VAPORWAVE.

Vos pradėjęs savo muzikinę karjerą George Clanton įkūrė leibl’ą „100% Electronica”. Tiesa, jį įkūrė kartu su savo drauge Lindsey French, geriau žinoma kaip „Negative Gemini”, kuri prisidėjo ir prie paties George Clanton sėkmės, mat koncetinių turų metu jis buvo jos apšildantysis atlikėjas. Visgi pagrindinis naujo leibl’o augimo variklis buvo ne jo įkūrėjų kūryba, o keistų, pražiopsotų, neatrastų arba labai brangių įrašų perleidimas. Taip jie antrą gyvenimą suteikė australų dueto „Surfing” 2012 metų albumui „Deep Fantasy” bei vokiečių dueto „Software” 1988 metais išleistam albumui „Digital-Dance”. Abu šie įrašai po perleidimo buvo išpirkti akimirksniu.

Plėtodamas savo leidybos verslą George Clanton tarsi atrado naują įkvėpimą ir pradėjo aktyviai kurti pats. Praėjusį rudenį aktyvi kūryba išaugo į debiutinį albumą „100% Electronica”, o po kurio neilgai trukus sekė ir instrumentinis darbas „200% Electronica”, sukurtas po George Clanton pseudonimu „ESPRIT 空想”.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *