manoATRADIMAS: Westerman

Muzikos pasaulyje yra labai daug atlikėjų, kurių kūryba išlieka napastebėta ilgus metus. Ir taip – tokių yra dauguma ir tikriausiai ne be reikalo. Visgi manoATRADIMAS yra skirtas tam, kad kalbėti apie tą dar nelabai atrastą muziką, kuri verta būti pastebėta.

Nors britų kūrėjas Westerman savo sitacija nė per kur negali lygintis su žymiąja Sixto Rodriguez istorija, dėmesys jį pasiekė ne iš karto. Tiesą sakant, tik šių metų pradžioje, kai jis išleido singlą „Confirmation”.

Palyginimas su Rodriguez čia visiškai netinka, bet esmė aiški.

Iš Londono kilęs ir ten užaugęs Westerman muzika susidomėjo labai paprastai, o jo istorija – tipiška „atsiskyrėlio/atstumtojo” pasaka. Dar paauglystėje neradęs ramybės tarp draugų ir visuomenės, jis Kalėdų proga gavęs dovanų gitarą, pradėjo mokytis groti pagal „Kings of Leon”, „The Strokes”, o vėliau ir pagal „Gaslight Anthem” ir net „Titus Andronicus”. Visa tai išaugo į solinės kūrybos pradžią, kuria jis užsiiminėja iki šiol.

Pirmasis oficialus viešas Westerman prisistatymas buvo trumpasis albumas „Harvard”, išleistas 2016 metais. Šis EP atsirado paprastai – Westerman pagaliau surado du kūrinius, kurie jam labai gerai „lipo” ir sudėjęs juos kartu pavadino EP 🙂 Su šiuo EP Westerman pradėjo sulaukti net palyginimų su Nick Drake, tačiau didesnės sėkmės nesulaukė. Visgi net ir to užteko, jog į savo kaip kūrėjo amplua atlikėjas pažiūrėtų rimčiau ir įrašytų dar vieną darbą „Call And Response” EP.


Šis EP vėlgi liko nepastebėtas, kas stipriai kirto per Westermen savivertę ir panardino į egzistencines dvejones.

Kaip žinome iš kitų kūrėjų gyvenimo, tokios dvejonės neretai ateityje padeda nuveresti kalnus. Taip buvo ir šįkart. Westerman neilgai trukus atsisveikino su tuometiniu vadybininku ir pamėgino į pasaulį išleisti porą kūrybos kraityje likusių dainų – „Confirmation” ir „I Turned Away”.

To užteko, kad apie Westerman pradėtų kalbėti visame pasaulyje. Britiškai Garbriel’iškas lengvas skambesys patraukė muzikos gerbėjų dėmesį ir tapo puikia paskata kurti toliau.

Naujausias Westerman darbas „Edison” pasirodė vakar ir, galima neabejoti, yra ilgos ir daug žadančios ateities pradžia.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *