Grupių „Bon Iver” bei „The National” lyderiai su partneriais iš Berlyno pristatė naują muzikos platformą

People logo

PEOPLE” yra naujos, konceptualios muzikos transliavimo platformos pavadinimas. Ją vakar pristatė netikėta kompanija partnerių – „Bon Iver” lyderis Justin Vernon, broliai Aaron bei Bryce Dessner iš grupės „The National” ir 2016 metais išskirtinį muzikinį renginį – kūrybines dirbtuves Berlyne suorganizavę Tom bei Nadine Michelbergeriai.

Platformos kūrėjai teigia, kad ji nėra komercinė. „PEOPLE” pagrindinė idėja – suteikti galimybę dalintis muzika šiek tiek kitokiu kampu – aplenkiant formalias registracijos procedūras, procesus ir panašiai.

Jau pirmąją dieną „PEOPLE” pasiūlė daugybę netikėtos muzikos, įskaitant įvairiausiaus demo įrašus, netikėtų partnerysčių ir panašiai. Pavyzdžiui, keturias bendras Justin Vernon ir Aaron Dessner dainas, kurtas su projektu „Big Red Machine”.

Vienas iš „PEOPLE” kūrėjų, Bryce Dessner, apie platformą pasakoja klausdamas: „Įsivaizduokite grupę, kuri išleidžia 10 dainų albumą. Kaip manote, kas nutiko toms kitoms 30 dainų, kurios nepateko į albumą? Arba kur yra dainos, kurios iliustruoja hitų evoliuciją, visi demo įrašai? Visa tai yra įspūdinga medžiaga, kurios absoliuti dauguma žmonių niekada neišgirs, nes nėra vietos, kur būtų galima ją saugoti. Tikiuosi, kad „PEOPLE” taps ta vieta, kur kūrėjai dalinsis ta neišleista, eksperimentine, procesine savo muzika. Tam, kad „PEOPLE” būtų sėkminga, joje turi būti šiek tiek daugiau muzikos nei tik neišleisti „The National” kūriniai”.

„Bon Iver” lyderis Justin Vernon kalba panašiai: „Man „PEOPLE” yra ta reikalinga vieta, kurioje galima dalintis muzika be jokios rinkodaros ar ilgai ruoštų viešųjų ryšių akcijų.”

Idėją sukurti tokią platformą kilo dar 2016 metais – iškart po Berlyne surengto „PEOPLE” festivalio, į viešas kūrybines dirbtuves sutraukusio tokius vardus kaip „Bon Iver”, Damien Rice, „The National” ir panašiai.

„PEOPLE” platformą galima rasti ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *