„Loftas Fest“ scenoje – britai „Metronomy“

Blogas naujienas keičia geros naujienos. Vietoj koncertinį turą atšaukusio kolektyvo „Glass Animals“ rugsėjo 7-ą dieną Vilniuje vyksiančiame miesto festivalyje „Loftas Fest“ pasirodys britų kolektyvas „Metronomy“.

„Digital melancholia“ – taip savo skambesį įvardina kolektyvas „Metronomy“. Susikūrę 1999-aisiais, taigi gyvuojantys jau beveik dvidešimtmetį, jie išleido penkis studijinius albumus. Paskutinis jų, „Summer 08“ pasirodė 2016-aisiais. Tačiau „Metronomy“ nariai garsėja ir savo remiksais – grupių ir atlikėjų, su kuriais jiems teko bendradarbiauti, sąrašas yra iš tiesų įspūdingas. Jame rasite ir Gorillaz, Sebastien Tellier, Roots Manuva, Franz Ferdinand, Klaxons, Goldfrapp, Zero 7, Lady Gaga ar neseniai Lietuvoje koncertavusią Lykke Li.

Sėkmingiausias grupės karjeroje – 2011-aisiais išleistas albumas „The English Riviera”, nominuotas prestižiniam Didžiosios Britanijos muzikiniam apdovanojimui, „Mercury Prize“. 2012-aisiais „Metronomy“ išleido šio albumo kūrinių remiksus. Prie vieno jų atsiradimo prisidėjo ir lietuvis Mario Basanov.

Pasirodymas „Lofto“ scenoje – pirmasis „Metronomy“ koncertas mūsų šalyje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *