„Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertas Trakų pilyje: nepakartojama patirtis, kurią dar norisi pakartoti

 

Dar prieš renginį teigę, jog tai bus didžiausias ir didingiausias per visą grupės gyvavimą iki šiol surengtas koncertas, „Colours of Bubbles“ visiškai neprašovė pro šalį. Nežinau, kas būtų buvę dar stipriau, nei karštą rugpjūčio naktį viduramžius menančiame Trakų pilies didžiajame kieme sklindantys ir orą užlieję orkestro bei indie muzikos garsai.

38828222_2122372297837441_6127881741035110400_n
Koncerto akimirką. Foto: Gabrielius Jauniškis

Jau iš anksto buvo galima tikėtis, kad šis koncertas žiūrovams atneš didelį įspūdžių bagažą ir įsimintiną muzikinę patirtį, o pačiai grupei – sėkmę. Pasirinkimas groti kartu su Modesto Barkausko diriguojamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru „Colours of Bubbles“ atnešė unikalaus skambesio, kruopštaus kūrinių išbaigtumo ir didingumo paletę. Specialioje su orkestru parengtoje programoje pavadinimu „Untold Story“ kiekvienas kūrinys nuskambėjo naujai, sinchroniškai, kokybiškai, o aš ne kartą koncerto metu susimąsčiau – „Colours of Bubbles“ prieš keletą metų klausiusi tuomet dar veikusiame indie rock bare „Liverpool“ nebūčiau pagalvojusi, jog grupė sau atvers tokias erdves ir kvies klausyti savo muzikos į vieną labiausiai istorijos dvasios persismelkusių vietų – Trakus. Na, bet didžiulis įdirbis ir noras veda prie svajonių išsipildymo, argi ne?

38829157_2122372437837427_6118062530968420352_n
„Colours of Bubbles“ koncerto akimirka. Foto: Gabrielius Jauniškis

Koncerto metu kiekvienas grupės gerbėjas sau galėjo rasti kažką artimo ir nostalgiško – buvo galima išgirsti šūsnį kūrinių tiek iš grupės debiutinio albumo „Inspired By a True Story“, tiek iš antrojo „She Is The Darkness“. Skambėjo ir lyriškesnės dainos, kaip renginį atidariusi magiškoji „Whisper“, jausmingas styginių partijas dovanojo „While Sleeping“, o  publiką išjudino jau kone grupės vizitine kortele tapusios dainos „Flags“, „Truth or Dare“ arba „Phoenix“. Patį renginio įspūdį sustiprino spalvingas apšvietimas, o grupės energija su nauja daina vis liejosi per kraštus. Manau, kad kiekvienas, buvęs koncerte, net nesuabejojo, jog atlikėjai įdėjo visą širdį, nuoširdumą ir maksimalias pastangas, kad sukurtų tokį rezultatą, koks buvo matomas Trakuose.

38793852_2122372444504093_1643079875554181120_n
Grupės lyderis Julijus Aleksovas. Foto:Gabrielius Jauniškis

Kaip specialus vakaro svečias koncerto metu pasirodė Jurga, kuri, besibaigiant koncertui teigė, jog jai buvo garbė būti šį vakarą ir atlikti dainas tikrai unikalioje aplinkoje. Atlikėja pasirodė ir grupei išėjus biso ir kartu dar atliko dainą „The Edge of The World“. Grupės vokalistas Julijus net pajuokavo – gal pradedam visą koncertą iš pradžių? Tikrai, vakaras buvo toks šiltas ir giedras, jog niekas net nenorėjo skirstytis.

Man visada apima labai geras jausmas matant, kaip tobulėja ir su metais skleidžiasi lietuviškos grupės, grojančios kokybišką muziką. Klausant „Colours of Bubbles“ – grupės, pradėjusios karjerą prieš 12 metų, bet ilgai skleidusios sparnus iki to, ką turi dabar – supranti, kad norint dalintis savo muzika nebūtina karjeros daryti staigiais šuoliais ir stengtis apimti viską, kas yra įmanoma. Kokybė – šios grupės sinonimas ir kol mūsų muzikos padangėje aidės jų gitarų skambesiai ir džiugins balsai, mes būsime labai laimingi. Na, o sakant, kad koncertas buvo nepakartojamas, apima dviprasmiški jausmai. Labai dar tikiuosi pakartoti šią patirtį ir pamatyti grupę grojant su orkestru dar vienoje unikalioje aplinkoje. Ar greitai tai bus? Parodys laikas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *