Muzikos mylėtojas Fynikse išdaužė automobilio langą, kad išgelbėtų svetimą vinilų kolekciją

Vinyls

Vinilai

Praėjusią savaitę Fynikse melomanas ir vinilų mylėtojas Nate’as Adamsas išgarsėjo netikėtu poelgiu. Kolekcionierius iš JAV išdaužė automobilio langą tam, kad išgelbėtų salono viduje esančias plokšteles.

Muzikos gerbėjas prisipažino, jog negalėjo matyti kaip, spaudžiant alinančiam karščiui, svetimoje mašinoje „gadinamos” plokštelės.

Išėjęs iš ledų parduotuvės Adamas pamatė 2005-ųjų metų Suzuki Aerio dėžę su vinilais. Supratęs, kad vienintelė galimybė išlaikyti plokšteles „gyvybingas” yra jas „išgelbėti”, jis nieko nelaukdamas rado didelį akmenį, išdaužė automobilio langą ir išėmė dėžę su plokštelėmis.

„Lauke buvo apie 100 laipsnių (pagal Farenheitą), o vinilai savo skambesį gali prarasti jau prie 80-ies. Pabuvę tokioje temperatūroje jie niekada nebeskambės taip, kaip anksčiau. Todėl supratau, kad turiu kažką daryti. Radau akmenį, išdaužiau langą ir, tikiuosi, išsaugojau vinilus. Taip būtų pasielgęs bet kuris muziką mylintis žmogus”, – salė N. Adamsas.

Dėžėje buvo 17 plokštelių ir 13 kasečių. Adamsas išgelbėjo tokių atlikėjų kaip „Sex Pistols”, „The Ramones” ir „Fugazi” albumus.

„Tokie dalykai mane verčia vemti. Sunku suvokti, kad pasaulyje yra žmonių, kurie nesupranta, kas yra teisinga ir saugu. Tai tikrų tikriausia gėda. Langas gali būti pakeistas, tačiau toje dėžėje buvo originalūs vinilai, kurių niekas niekada nepakeistų. Nebent, tau nusišypsotų labai sėkminga diena eBay aukcionuose”, – pasipiktinęs dėstė melomanas.

Išdaužęs langą ir ištraukęs vinilų dėžę Nate’as sulaukė automobilio savininko ir grąžino jam vinilus.

„Jis vaikščiojo aplink rankose laikydamas visas plokšteles. Kiekvieną jų išėmęs iš dėžės atsargiai apžiūrėjo, ar nėra padaryta kokių nors pažeidimų”, – sakė įvykio liudininkė, pridūrusi, kad automobilio savininkui sugrįžus prie mašinos nei vienas iš incidento dalyvių neatrodė ypatingai patenkintas.

Laimei,  netrukus atvažiavę policijos pareigūnai nuramino aistras ir išsprendė konfliktą.

„Automobilis netgi nebuvo užrakintas, o aš išėjau kelioms suknistoms minutėms. Žmonės jį vadina herojumi, o aš matau suknistą vagį, kuris sugadino mano automobilį ir bandė pavogti mano plokšteles”, – sakė automobilio savininkas Danas Helleris.

Šiuo metu plokštelės yra konfiskuotos. Ir taip bus tol, kol teisėjų kolegija neišsiaiškins, ar Helleris yra pakankamai atsakingas rūpintis tokia ypatinga kolekcija. N. Adamsas tikisi, kad vinilai bus atimti iš Hellerio ir atiteks jam.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *