Rudenį Vilniuje koncertuos Mouse On Mars

Mouse-on-Mars-live

Šių metų lapkričio 10 d. Vilniuje, Šiuolaikinio Meno Centre koncertuos „Mouse On Mars“.

Tai – bene viena įdomiausių visų laikų vokiečių elektroninės muzikos grupių.

Šio dueto istorija, galima sakyti, prasidėjo jiems gimstant, mat Jan St. Werner ir Andi Toma yra gimę toje pačioje ligoninėje tą pačią dieną. Šių dviejų vaikystės draugų dar 1993-iaisiais metais suburtas kolektyvas per savo karjerą užsitarnavo eksperimentuoti nebijančių inovatorių, vis iš naujo išrandančių elektroninę muziką statusą. Grupės skleidžiami garsai yra pernelyg įvairialypiai, kad juos galima būtų įsprausti į vieną konkretų žanrą. Tai – unikalus IDM, eksperimentinės, avangardinės ir ambientinės muzikos mišinys.

Per savo karjerą „Mouse On Mars“ yra išleidę 12 albumų, 14 singlų ir EP. Šių metų balandį pasirodė naujausias grupės albumas „Dimensional People“, kurio kviestinių svečių tarpe rasite „Bon Iver“ sielą Justin Vernon, „Beirut“ sielą Zach Condon, Aaron ir Bryce Dessner iš „The National“ ir daugelį kitų. Albumą palankiai priėmė ne tik grupės gerbėjai, bet ir viena įtakingiausių muziką apžvelgiančių internetinių platformų „Pitchfork“.

 

„Mouse On Mars“ jau du kartus yra lankęsi Lietuvoje. 2004-aisiais metais duetas koncertavo Šiuolaikinio Meno Centre vykusiose „Elektrodienose“, o 2012 metais – legendiniame festivalyje „Satta Outside“, Šventojoje.

„Mouse On Mars“ apsilankymai Lituvoje – itin reti, tad rekomenduojame nepraleisti.

Daugiau informacijos apie renginį rasite ČIA.

Bilietus platina bilietai.lt.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *