Balso instrumentalistas Dub FX pristato kelionės po Jamaiką rezultatą – net 12 naujų kompozicijų

„Jei ne Jamaikos muzika – Dub FX nebūtų“, sako virtualioje erdvėje itin didelio populiarumo susilaukęs gatvės muzikantas Benjamin’as Stanford’as, pasauliui geriau žinomas kaip Dub FX.

Nemažą dalį 2018 metų Dub FX praleido reggae ir dub muzikos tėvynėje Jamaikoje. Šioje saloje, kurios krantus nuolat skalauja Karibų jūra, atlikėjas ne tik daug keliavo, pažino salos kultūrą ir žmones, bet ir turėjo progų paimprovizuoti su vietiniais muzikantais. Kai kurie iš jų, pavyzdžiui Horace Andy ar Eek A Mouse – tikros reggae muzikos legendos! Kiti – kylančios ir dėl savo vietos po saule kovojančios asmenybės.

Muzikinius savo kelionės po Jamaiką momentus Dub FX įamžino bandomųjų dub kūrinių serijoje, kurią atlikėjas vadina „Jamaican Dubplates“.

„Man buvo labai smagu kurti šiuos įrašus Jamaikos sostinėje Kingstone. Aš daug sužinojau apie Jamaikos kultūrą, muziką ir daugiausiai apie save. Gilinau savo sąmoningumą, stiprinau savo muzikos meninę išraiška. Pažintys, kurios išsivystė kelionių po salą metu, išliks su manimi amžinai ir aš planuoju grįžti čia ir vėl – mokytis, dalintis, atrasti, bendradarbiauti su naujais talentais ir toliau remti šią unikalią kultūrą“, sako muzikantas.

Dub FX paviešinto „Jamaican Dubplates“ grojaraščio kviečiame pasiklausyti oficialioje atlikėjo „Youtube“ platformos  paskyroje.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *