Po 25 metų pertraukos U2 sugrojo savo hitą „Stay (Faraway, So Close)”

U2

U2

Prieš metus „U2“ leidosi į trumpas pasaulines gastroles, kuriose „prikėlė” savo legendinį 1987-ųjų albumą „The Joshua Tree” (šio turo pasirodymo Amsterdame apžvalgą galite perskaityti ČIA). Šiuo metu „U2” ir vėl ture. Tiesa, šįkart – pristato savo naujausią albumą „Songs Of Experience”.

Tačiau šiame, kaip ir kiekviename kitame Bono ir kompanijos ture, grupė neapsieina be legendinių savo kūrinių.

Prieš porą dienų Kopenhagoje įvykęs airių pasirodymas buvo išskirtinis. Jame kolektyvas sugrojo dainą „Stay (Faraway, So Close)”, kurios daugelis grupės gerbėjų buvo priversti laukti bene ketvirtį amžiaus.

Kolektyvo paskyrose socialiniuose tinkluose bei specialiuosiuose „U2” forumuose gerbėjai jau daugiau kaip 2 dešimtmečius prašo į savo setlistus grupę įtraukti ir šią, dar 1993 m. albume „Zooropa” esančią kompoziciją. Tačiau Bono su kompanija šiems prašymams buvo abejingi iki paskutinio savo koncerto Kopehagoje (Nors šis kūrinys kartkartėmis nuskambėdavo akustiniuose Bono ir Edge pasirodymuose, pilnu sąstatu jis nebuvo atliktas jau daugiau kaip 20 metų).

Daina „Stay (Faraway, So Close)” 1993 m. lapkritį buvo išleista singlo pavidalu ir pasiekė tokių šalių kaip Airija, Australija ar Anglija dešimtukus.  Be viso to, kūrinys buvo nominuotas tų metų „Golden Globe” apdovanojimuose.

Pirmoji kūrinio versija gimė dar 1991 metais, grupei „U2” įrašinėjant albumą „Achtung Baby”. Tiesa, tais metais darbinis dainos pavadinimas buvo „Sinatra”, todėl kad ją įkvėpė būtent šis legendinis JAV muzikantas. Grupės gitaristas „The Edge” dainą pavadino geriausiu albumo „Zooropa” kūriniu, o Bono ne kartą sakė, jog „Stay (Faraway, So Close)” – apskritai viena geriausių „U2” istorijoje.

Dalinamės originalia dainos versija bei įrašu iš prieš kelias įvykusio koncerto Kopenhagoje. Beje, įrašo kokybė – toli gražu ne pati geriausia.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *